OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Aktualizace Ochrany osobních údajů


V Runtastic se neustále snažíme poskytnout ti co nejlepší služby – a tvoje soukromí je pro nás důležité.

Následující Pravidla Ochrany osobních údajů:

  • ti usnadňují porozumět tomu, jaká data uchováváme a jak s nimi pracujeme

  • ti dávají větší kontrolu nad tvými daty

  • a poskytují ti detailní vysvětlení tvých práv jako uživatele.

  1. Všeobecné
    1. Runtastic GmbH, FN 334397k, Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Rakousko viz tiráž) (dále jen „Runtastic“), je značka adidas AG (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Germany) (dále jen „adidas“). My, tým Runtastic, e-mailová adresa: dataprotection@runtastic.com (dále jen „e-mailová adresa“), zpracováváme vaše osobní údaje, když používáte naše aplikace (dále jen „aplikace“, viz odkaz zde na úplný seznam aplikací) nebo webovou stránku (dále jen „webová stránka“ a spolu s aplikacemi „produkty“). Zpracování vašich osobních údajů probíhá v souladu s platnými místními zákony o ochraně osobních údajů, například obecným nařízením EU o ochraně údajů (dále jen „GDPR“) a rakouským zákonem o ochraně osobních údajů v aktuální podobě.

    2. V těchto zásadách ochrany osobních údajů (dále jen „zásady ochrany osobních údajů“) vám chceme poskytnout informace o nás, o povaze, rozsahu a účelu shromažďování a používání údajů, a tím vám poskytnout přehled o zpracování vašich osobních údajů.

  2. Správce
    1. Správce. Obecně je správcem osobních údajů Runtastic. U členského programu adidas je správcem osobních údajů adidas. Můžete nás kontaktovat e-mailem na uvedené adrese.

    2. Pověřenec pro ochranu osobních údajů Našeho pověřence pro ochranu osobních údajů můžete kontaktovat na e-mailové adrese. Pokud máte nějaké dotazy týkající se zpracování vašich osobních údajů, neváhejte se prosím na něj obrátit.

  3. Jaké údaje shromažďujeme a zpracováváme
    1. Všeobecně. Runtastic zpracovává osobní údaje, které nám jako uživatel produktů zpřístupníte například používáním našich produktů a které nám poskytují jiné osoby (dále jen „údaje“).

    2. Kategorie osobních údajů.

      Toto jsou kategorie osobních údajů, které od vás přímo nebo nepřímo shromažďujeme:

      Identifikační údaje – zahrnutí: jméno (křestní, příjmení), datum narození, e-mailovou adresu, pohlaví, foto v profilu, jedinečné identifikační číslo spotřebitele (včetně čísla členství v programu adidas), identifikátory sociálních médií a informace předané nám prostřednictvím vašeho účtu Facebook nebo Google, otisk prstu na vašem zařízení a kódy dárkových karet, které vám jsou přiřazeny. Používáme je k ověření vaší totožnosti.

      Kontaktní údaje – zahrnují: telefonní číslo, dodací a fakturační adresu, e-mailovou adresu, Messenger ID, popisovač sociálního média, jakýkoli další komunikační kanál, který jste použili při kontaktu s námi k získání dalších informací. Používáme je z různých důvodů podle účelu.

      Informace o poloze – zahrnují: bydliště, aktuální místo přihlášení (adresa IP), popř. umístění GPS (pokud si toto přejete sdílet, například prostřednictvím nastavení mobilního zařízení) nebo jiné údaje o umístění telefonu (např. přes WiFi nebo Bluetooth) nebo určitou pobočku Runtastic a adidas, kterou jste navštívili a která by nám mohla napovědět, kde jste. Používáme je k provozování našich produktů a k přizpůsobení vašich zkušeností s produkty podle vaší polohy.

      Informace o velikosti – zahrnují: velikost obuvi, velikost oděvů, výšku, hmotnost, obvod hrudníku, zápěstí, boků, vnitřního švu, tvar těla, délku chodidla. Používáme je k provozování našich produktů a ubezpečení se, že vám vybavení sedí.

      Informace o nákupu – zahrnují: poskytovatele platby, trvání registrace u Runtastic, cenu, měnu, DPH (podle informací o zemi). Ke zpracování plateb používáme poskytovatele plateb. Přestože sami neukládáme informace o kreditních kartách, ukládáme identifikační číslo platby poskytnuté příslušným poskytovatelem (např. Apple, Google, Adyen, PayPal) a které vám může být přiřazeno. Toto používáme ke zpracování vašich plateb.

      Informace o chování a profilu – zahrnují: nákupní historii u adidas, nákupní preference, interakce v obchodě, recenze produktů, interakce sociálních médií s námi a všechny další informace, které máme o vás a které nám pomáhají vás poznat lépe jako spotřebitele, včetně „informací o komunitě“. Používáme je, abychom vás poznali lépe jako spotřebitele a mohli vám posílat marketingové zprávy pouze s těmi produkty a službami, o kterých se domníváme, že by vás mohly zajímat.

      Informace o komunitě – zahrnují: informace o přátelství a sledujících v komunitě Runtastic, vámi poskytnuté informace při účasti v různých událostech a skupinách/komunitách Runtastic nebo adidas buď jako trenér, člen týmu, účastník nebo propagátor našich akcí, včetně například: obrázků, videí, vašeho týmu, zájmů a preferencí, vašich názorů, žebříčků, účastí na akcích, skupin, do kterých jste se přidali a registračních údajů.

      Pokud nám výslovně umožníte přístup do svého adresáře, porovnáme e-mailové adresy vašich kontaktů s e-mailovými adresami registrovaných uživatelů Runtastic a odešleme vám seznam návrhů přátelství. Tyto informace žádným způsobem neukládáme.

      Informace o komunitě používáme k provozování našich produktů, organizování akcí a komunit a ke spojení vás s ostatními členy v rámci našich komunit.

      Informace sociálních médií – zahrnují: informace získané prostřednictvím vašich interakcí s námi v různých kanálech sociálních médií jako je Facebook, Instagram, Google atd. včetně: jakékoli veřejně dostupné informace sociálních médií, jako je vaše nakládání se sociálními médii, interakce se sociálními médii a veřejné příspěvky, vaše lajky a další reakce, vaše propojení přes sociální média, vaše fotografie, které jsou veřejné nebo které nám zašlete tím, že nás zmíníte nebo sledujete naše příspěvky v sociálních médiích pomocí „handles“ nebo „hashtagů“. Tyto informace získáváme ze sítě sociálních médií (např. Facebook, Snapchat, Instagram atd.) přímo či nepřímo prostřednictvím nezávislých agentur, s nimiž máme smlouvu.

      Informace o zařízení – zahrnují: informace o vašem zařízení nebo prohlížeči, které nám poskytnou obrázek vašeho chování při prohlížení nebo používání zařízení. Informace o zařízení se shromažďují prostřednictvím našich aplikací a informace o prohlížeči se shromažďují prostřednictvím našich cookies, tagů a pixelů. To je často vyžadováno kvůli zabezpečení sítě. Zahrnují například IP adresu, datum a čas návštěvy, jak dlouho jste zůstali na našich webových stránkách, objem přenesených dat, doporučenou URL (pokud jste přešli na naši stránku z jiné stránky nebo reklamy), navštívené stránky na našich webových stránkách, typ vašeho prohlížeče (včetně jazyka a verze softwaru prohlížeče) a doplňků, identifikátor a vlastnosti zařízení, typ zařízení, verze, operační systém.

      Informace o aktivitě – zahrnují: údaje o cvičení (např. čas zahájení a ukončení cvičení, typ aktivity, sportovní kategorie), údaje ze snímače (to zahrnuje mimo jiné: cíl kroků, trvání, tempo, vzdálenost, kalorie, srdeční frekvence, RunScore a rychlost), informace o výživě (např. čas, kalorie, informace o jídle (název, typ, makronutrienty, mikronutrienty) a další údaje (např. trasy a fotografie včetně údajů o poloze) týkající se vaší fitness aplikace. Používáme je k provozování našich produktů, abychom mohli vylepšit vaše výkonnostní cíle a uživatelské zkušenosti a určit, které produkty by mohly být pro vás nejvhodnější podle vaší aktivity.

      Informace o preferencích – zahrnují: preferovaný jazyk, místo přihlášení, jednotky (vzdálenost, hmotnost, teplota), osobní cíle a motivace (např. kolik uběhnout za rok, cílová hmotnost), informace k tréninkovému plánu (např. datum zahájení, tréninkový plán, související fitness aktivity), informace o obuvi (značka, model, velikost, barva obrázek) a vaše recenze produktů adidas. Využíváme je pro vaše pohodlí při návštěvě, popř. nakupování na našich webech a v aplikacích.

      Informace o Creators Club – zahrnují: jedinečný identifikátor člena (členské ID), datum, kdy jste se stali členem, ID prodejny (pokud jste se zaregistrovali v prodejně), ID zdroje, země a značka vašeho původního členství, členské body, historie zapojení, historie odměn, členské karty s odměnami spojené s členy.

    3. Údaje od jiných subjektů.

      Registrace přes Facebook nebo Google

      Pokud si účet Runtastic zaregistrujete přes sociální síť, obdržíme tyto informace:

      • Facebook Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA, dále jen „Facebook“): Křestní jméno a příjmení, e-mailová adresa, pohlaví, datum narození, foto z profilu;
      • Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA, dále jen „Google“): Křestní jméno a příjmení, e-mailová adresa, pohlaví, datum narození, foto z profilu.

      Seznam přátel na Facebooku

      Pokud nám výslovně povolíte přístup, získáme informace o vašich přátelích na Facebooku. Tyto informace využijeme k navržení přátelství v produktech, ale neukládáme je.

      Import informací o fitness aktivitě z propojených účtů

      Obecně. Nabízíme automatický import informací o fitness aktivitě z jiných platforem jako je Garmin, Nokia Health (Withings) a Fitbit. Chcete-li tyto údaje importovat, musíte předem výslovně souhlasit s připojením svého účtu na těchto platformách k účtu Runtastic.

      Apple HealthKit. Používáme rámec Apple (Apple Inc., 1 Infinite Loop, Cupertino, CA 95014, USA; dále jen „Apple“) HealthKit (více informací najdete zde), který poskytuje centrální úložiště údajů o zdraví a fitness na iPhonech a Apple Watch a – s výslovným souhlasem uživatele – umožňuje aplikacím komunikovat s obchodem HealthKit a získat přístup k datům a sdílet je. Zpracováváme následující údaje získané pomocí rozhraní HealthKit a aplikace Apple CoreMotion (více informací najdete zde) pro níže popsané účely a s výslovným souhlasem uživatele: kroky, kalorie, vzdálenost, trvání a tepová frekvence. Nové vlastnosti údajů mohou být přidány do rozhraní HealthKit, které budou uvedeny v produktu a musíte s ním souhlasit. Runtastic a poskytovatelé analytických služeb pro Runtastic mohou analyzovat údaje o zapojení pro výzkumné účely k zajištění personalizovaného zážitku a motivaci ke zdravým návykům. Runtastic nepoužívá informace získané přes rozhraní HealthKit k reklamě ani podobným službám. Vždy můžete společnosti Runtastic zakázat přístup ke svým údajům změnou nastavení mobilního zařízení.

      Google Fit. Používáme Fit SDK od Google (více informací najdete zde), tj. otevřenou platformu, která umožňuje uživatelům kontrolovat své fitness údaje. Zpracováváme následující údaje získané pomocí rozhraní Google Fit SDK pro níže popsané účely a s výslovným souhlasem uživatele: kroky, kalorie, vzdálenost, trvání a tepová frekvence. Nové vlastnosti údajů mohou být přidány do rozhraní Google Fit, které budou uvedeny v produktu a musíte s nimi souhlasit.

      adidas

      Jako značka adidas můžeme získávat a zpracovávat vaše osobní údaje (kategorie osobních údajů najdete zde):

      • Informace o aktivitě
      • Informace o chování a profilu
      • Informace o komunitě
      • Kontaktní údaje
      • Informace o Creators Club (pouze pro účastníky členského programu adidas)
      • Informace o zařízení
      • Identifikační údaje
      • Informace o poloze
      • Informace o preferencích
      • Informace o nákupu
      • Informace o velikosti
      • Informace o sociálních médiích

      pro popsané účely (viz 4.Proč zpracováváme údaje).

    4. Používání služby

      Google Analytics

      Tato webová stránka používá Google Analytics, webovou analytickou službu Google. Google Analytics používá cookies. Více informací o souborech cookies a postupu pro odvolání souhlasu s nimi viz naše Zásady používání souborů cookies. Používáme Google Analytics k analýze a neustálému zlepšování používání našich produktů. Produkty používají Google Analytics ve spojení s možností „_anonymizeIP()“. To znamená, že IP adresy jsou zpracovávány ve zkrácené formě, aby nedošlo k přenosu osobních údajů. Základem pro zpracování dat jsou naše oprávněné zájmy.

      Firebase a Google Analytics for Mobile

      Obecně. Pro aplikace v iOS a Android používáme Firebase od Google (více informací najdete zde) a Google Analytics for Mobile (více informací najdete zde). Uživatelské údaje se do Google přenášejí v anonymizované formě. Naše aplikace k použití Analytics pro mobilní zařízení používají identifikaci pro mobilní zařízení včetně Google Advertising ID („GAID“) a ID for Advertising pro iOS („IDFA“), stejně jako technologie podobné cookies.

      Účel. Firabse a Google Analytics používáme k analýze a neustálému zlepšování používání našich produktů. Pomocí statistik jsme schopní zlepšovat naše služby a zatraktivnit je pro uživatele. Ve zvláštních případech, kdy jsou osobní údaje přenášeny do USA, je Google certifikován prostřednictvím štítu mezi EU a USA na ochranu soukromí. Základem pro zpracování dat jsou naše oprávněné zájmy.

      Adjust

      Pro aplikace v iOS a Android používáme služby Adjust GmbH (Saarbrücker Str. 37a, 10405 Berlin, Germany, dále jen „Adjust“). To nám umožňuje sledovat a analyzovat, které marketingové kanály nebo zdroje produkují ty nejlepší výsledky pro nasměrování uživatelů ke stažení produktů a které nám pomohou porozumět tomu, jak uživatelé využívají naši aplikaci. Pro tento účel Adjust zpracovává mobilní identifikátory, jako jsou IDFA, GAID nebo podobné mobilní identifikátory. Více informací o Adjust najdete zde, především v části 3. Chcete-li zrušit sledování firmou Adjust, přejděte prosím sem. Základem pro zpracování dat jsou naše oprávněné zájmy.

      Sledování událostí v Runtastic

      Když používáte naše produkty, shromažďujeme informace o určitých událostech (např. otevření aplikace Runtastic, zahájení sportovní aktivity, návštěvě našeho webu) a odesíláme je na naše servery. To nám umožňuje analýzu a neustálé zlepšování používání našich produktů.

      Facebook Analytics

      Pro aplikace v iOS a Android používáme Facebook Analytics (více informací najdete zde). To nám umožňuje sledovat a analyzovat, které marketingové kanály nebo zdroje ve spojení s Facebookem produkují ty nejlepší výsledky pro nasměrování uživatelů ke stažení produktů a které nám pomohou porozumět tomu, jak uživatelé využívají naši aplikaci. Pro tento účel Facebook Analytics zpracovává mobilní identifikátory, jako jsou IDFA, GAID nebo podobné mobilní identifikátory. Více informací k Facebook Analytics najdete zde. Základem pro zpracování dat jsou naše oprávněné zájmy.

    5. Cookies a podobné technologie.

      Cookies

      Co jsou Cookies. Web používá cookies – malé textové soubory, které jsou umístěny v počítači, mobilním zařízení, popř. uloženy prohlížečem. Základem pro zpracování dat pomocí cookies jsou naše oprávněné zájmy.

      Zásady používání cookies. Více informací o cookies, které používáme, které (pokud nějaké) osobní údaje shromažďují, a způsob jejich zakázání najdete v Zásadách používání cookies.

      Nesledovat signály Produkty nerozpoznají nebo nereagují na signály, které byly inicializovány prohlížečem. Více o Nesledovat signály se dozvíte na https://allaboutdnt.com

  4. Proč zpracováváme údaje (dále jen „Účely“)
    1. Provozování produktů. Runtastic a adidas zpracovávají vaše údaje, aby vám mohly poskytovat bezproblémový uživatelský zážitek při používání produktů.

      Poskytování služeb. Provozování produktů a poskytování služeb včetně

      • ověřování přístupu na účet;
      • sledování a zobrazování vašich zdravotních a fitness aktivit
      • zobrazování tréninkového pokroku a statistik

      globální ověřovací údaje na všechny platformy adidas/Runtastic. Víme, že si neradi pamatujete uživatelská jména a hesla, ani nemáte rádi opakovanou registraci. Abychom našim uživatelům umožnili přihlášení na všechny platformy, portály, služby, komunity a aplikace provozované správci osobních dat adidas nebo jejich jménem (což zahrnuje aplikace a služby) (dále jen „platformy adidas“) pomocí jedné sady přihlašovacích údajů (dále jen „přihlášení adidas“), vaše přihlášení adidas/Runtastic ukládáme na globální ověřovací platformě adidas. Použijete-li přihlášení k adidas/Runtastic pro vstup do jakékoli platformy adidas/Runtastic, použijeme token k ověření vaší identity z globální ověřovací platformy adidas/Runtastic. Toto také zajišťuje zabezpečení naší sítě a domény. Základem pro zpracování dat jsou naše oprávněné zájmy.

      Spojte se s přáteli. Abychom vám usnadnili najít ostatní a spojit se s nimi. Můžeme použít informace, které jste sdíleli v rámci produktů včetně dat GPS, k návrhu spojení mezi vámi a lidmi, které možná znáte. Můžeme například spojit informace, které se o vás dozvíme prostřednictvím používání produktů vámi a vašimi přáteli, a informací, které vy a ostatní poskytnete, a navrhovat osoby, které možná znáte nebo s nimiž byste možná chtěli uskutečňovat transakce pomocí našich produktů.

      Zákaznická podpora. Abychom mohli prošetřovat, odpovídat na žádosti a řešit stížnosti a problémové služby, např. kontaktovat vás ohledně dotazu, který jste odeslali našemu týmu zákaznických služeb.

    2. Obchodní potřeby. Zpracováváme vaše údaje kvůli správě našich obchodních potřeb.

      Výkon. Zpracováváme údaje pro sledování, analýzu a zdokonalení používání našich produktů a ochranu zabezpečení nebo integrity produktů a jejich výkonu a funkčnosti. Například analyzujeme chování uživatelů a zkoumáme, jakým způsobem používáte naše produkty.

      Výzkum a vývoj. Zpracováváme údaje včetně ohlasů veřejnosti, abychom mohli provádět výzkum za účelem dalšího rozvoje našich produktů, abychom vám i ostatním mohli nabídnout lepší, intuitivnější a personalizovanější zkušenost a abychom podpořili růst počtu uživatelů a jejich angažovanost s produkty.

      Členský program adidas (pokud je provozován).

      Všimněte si prosím, že tento oddíl platí pouze v případě, že se účastníte členského programu adidas. Pokud se účastníte členského programu adidas, adidas udržuje a spravuje vaše členství podle popisu v oddíle B všeobecných podmínek Runtastic. Podrobnosti ohledně veškerých činností adidas týkajících se zpracování dat najdete zde.

      Osobní údaje se používají zejména pro:

      • výpočet klubových bodů pro poskytnutí odměn;
      • umožnění přístupu ke speciálním nabídkám a akcím;
      • zasílání pozvánek na exkluzivní akce;
      • umožnění přístupu k produktům z limitované edice;
      • umožnění přístupu k prémiovému předplatnému Runtastic, pokud je to možné;

      Použijete-li členské ID z členského programu adidas, adidas obdrží informace pro výpočet bonusových bodů pro vás, například při nákupu v zúčastněných prodejnách značky adidas.

      Pokud jste členem členského programu adidas, budete dostávat e-mailem marketingová sdělení od Runtastic a adidas.

      Pokud používáte aplikace s členstvím v členském programu adidas, Runtastic a adidas použijí push oznámení v aplikaci ke sdělování informací o vašem členství nebo propagačních aktivitách a nabídkách. Push oznámení můžete kdykoli vypnout v „Nastavení“ v mobilních zařízeních. Pokud však push oznámení vypnete, Runtastic a adidas vás možná budou muset kontaktovat e-mailem s důležitými zprávami týkajícími se vašeho členství. Základem pro zpracování vašich osobních údajů je plnění smlouvy.

      Marketing obecně. Zpracováváme údaje pro dodávání (přizpůsobených) marketingových materiálů o produktech a online službách Runtastic/adidas.

      Marketing prostřednictvím e-mailu / push zpráv. Runtastic a adidas vám budou s vaším souhlasem zasílat marketingové e-maily nebo push zprávy s informacemi o tématech fitness a zdraví a o produktech adidas. Na základě vašeho souhlasu Runtastic sdílí osobní údaje s adidas pro účely personalizace a naopak.

      Rádi bychom vás informovali, že posuzujeme vaše uživatelské chování při čtení e-mailů pomocí takzvaných webových signálů nebo sledovacích pixelů. Takto vytvořená informace se poté spojí s informací získanou v oddíle 3.2 Kategorie osobních údajů, vaší e-mailovou adresou a osobním ID. S takto zkombinovanými údaji můžeme vytvářet uživatelský profil, který nám umožňuje personalizovat naše marketingové e-maily / push zprávy. Shromažďujeme údaje o vašem klikání na naše e-maily, na které odkazy klikáte, a toto kombinujeme s vašimi akcemi v produktu.

      Ukládáme a využíváme osobní údaje pro účely e-mailového marketingu nebo marketingu na webových stránkách Runtastic a adidas. Souhlas s marketingovými e-maily a push zprávami můžete kdykoli odvolat kliknutím na odkaz na konci e-mailu nebo změnou nastavení zařízení týkající se push zpráv. Údaje o sledování ukládáme po dobu, po kterou máte přihlášený odběr našich marketingových e-mailů.

      Cílené zprávy na reklamní platformě třetí strany.

      Runtastic a adidas používají reklamní platformy třetích stran, např. (ale ne výhradně) Facebook, Google, YouTube, Instagram, Twitter, Snapchat, Pinterest k zasílání zpráv, které jsou cílené na vás podle vašeho chování a vzorců procházení, v určitých časech a umístěních těchto vzorců, ke zvýšení efektivity našich reklamních kampaní. Runtastic a adidas používají řešení třetích stran, jako je Google Audience a Facebook Audience (ale ne bezvýhradně), jako pomoc pro lepší zacílení našich kampaní a zpráv pro naše spotřebitele. Vaše osobní údaje (viz 3.2 Kategorie osobních údajů) jsou sdíleny s reklamními platformami třetích stran, které se pokusí porovnat váš profil ve své databázi a určit optimální čas a místo (např. stránku, kterou si prohlížíte) k zobrazení reklamy od Runtastic nebo adidas. Potřebujeme také analyzovat nezbytné informace, abychom pochopili efekt našich kampaní. I když nesouhlasíte s tím, že k tomuto účelu používáme a sdílíme vaše osobní údaje, i tak uvidíte na jiných platformách náhodné reklamy Runtastic, popř. adidas.

      Více o tom, jak nám naši reklamní partneři pomáhají dosáhnout tohoto cíle, se dozvíte na jejich stránkách:

      Personalizovaná reklama Google: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465 Zásady o reklamách Google: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

      Cílové skupiny Facebook Lookalike: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531 Podmínky Facebook Custom Audience: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

      Základem pro zpracování vašich individuálních dat je váš souhlas s marketingem. Odhlášení je možné kdykoli v nastavení ochrany osobních údajů. Po odhlášení může trvat několik dní, než budete odstraněni ze všech cílových skupin.

    3. Dodržování předpisů a vymahatelnost.

      Dodržování předpisů. Zpracováváme vaše údaje v rámci dodržování našich povinností a všech platných zákonů a předpisů.

      Vymahatelnost Zpracováváme vaše osobní údaje, jestliže je to podle našeho názoru nezbytné z bezpečnostních důvodů nebo pro účely vyšetřování možného podvodného jednání nebo jiných případů porušení našich podmínek nebo těchto zásad ochrany soukromí, popř. vyšetřování pokusů o poškození našich členů nebo návštěvníků.

  5. Sdílení osobních údajů
    1. Obecně.

      Sdílíme údaje s třetími stranami

      • pokud je to nezbytné pro účely,
      • na základě požadavků státních orgánů,
      • na základě rozhodnutí soudu,
      • pokud to ukládá zákon,
      • pokud je to nezbytné pro vyšetřování nebo naši obhajobu proti nárokům nebo obviněním vzneseným třetími stranami,
      • pro výkon nebo ochranu práv a bezpečnosti Runtastic, našich členů, zaměstnanců, nebo
      • pokud jste s tím předem (výslovně) souhlasili.

      Snažíme se oznámit vám zákonné žádosti o vaše údaje vždy, když je to podle našeho úsudku na místě, pokud nám to nezakazuje zákon nebo soudní příkaz nebo pokud nejde o urgentní žádost. Můžeme proti takovým požadavkům vznést námitky, pokud jsme přesvědčeni, že takové požadavky jsou nadměrné, neurčité nebo bez řádného oprávnění.

      Zvláštní kategorie osobních údajů, například údaje o tepové frekvenci, nebudou nikdy sdíleny se zadavateli reklamy ani podobnými firmami.

    2. Naše služby.

      Profil. Váš profil se ve výchozím nastavení plně zobrazuje vašim přátelům na Runtastic. Znamená to, že jakmile si v produktech přidáte přátele, vidí tito lidé váš profil včetně vašeho členství ve skupinách a účasti na akcích. V nastavení soukromí si také můžete nastavit viditelnost svého profilu na „Pouze pro mě“ nebo „Pro všechny“. Všimněte si prosím, že vaše křestní jméno, příjmení a foto v profilu vidí všichni a vždy. Je to nezbytné, aby vám ostatní mohli posílat žádosti o přátelství.

      Zpravodajský kanál. Naše služby umožňují prohlížení a sdílení informací včetně komentářů, lajků a poznámek. Určité akce, např. sledování aktivity, zahájení tréninkového plánu, upgradování na Premium členství nebo založení nového přátelského kontaktu, se budou automaticky uvádět ve zpravodajském kanálu. Ve výchozím nastavení se tyto aktivity ve zpravodajském kanálu zobrazují pouze vám a vašim přátelům. Viditelnost můžete kdykoli upravit v nastavení soukromí.

      Žebříček. Pokud sledujete některou aktivitu, automaticky budete zařazeni do týdenního/měsíčního žebříčku s průběžným pořadím podle vzdálenosti, trvání nebo počtu kroků v rámci svých přátel. To znamená, že po přidání přátel se stanete součástí žebříčku. Souhlas můžete kdykoli odvolat v nastavení soukromí.

      Výzvy Jedná se o soutěže s určitým cílem v uvedeném časovém rámci. Registrovaní uživatelé se mohou zapojit do různých výzev s možností výhry cen. Můžete porovnávat pořadí se všemi uživateli, kteří jsou součástí stejné výzvy. Křestní jméno, foto z profilu a výkonnostní metriky (tj. celková vzdálenost, celkové trvání) se zobrazují všem uživatelům v rámci určité výzvy.

      Skupiny a komunity. Každý registrovaný uživatel může vytvářet skupiny, zvát ostatní uživatele do této skupiny a uživatelé mohou být zváni do komunit. V rámci skupiny nebo komunity můžete komunikovat s ostatními členy a porovnávat své pořadí s ostatními uživateli. Křestní jméno, foto z profilu a výkonnostní metriky (tj. celková vzdálenost, celkové trvání) se zobrazují všem uživatelům v rámci určité skupiny nebo komunity.

      Sledování ŽIVĚ. Produkty obsahují funkci „Sledování ŽIVĚ“ (dále jen „Sledování ŽIVĚ“), která umožňuje ostatním uživatelům Runtastic zobrazit trasu a údaje včetně tepové frekvence z vaší sportovní aktivity na určitém produktu. Sledování ŽIVĚ lze buď kompletně zapnout nebo kompletně vypnout. Sledování ŽIVĚ je ve výchozím nastavení vypnuto a může být zapnuto vámi na vaši zodpovědnost.. Po aktivaci zůstane aktivováno pro nové aktivity, pokud ho znovu nevypnete. Aktivací funkce přijímáte odpovědnost za tuto aktivaci na vlastní nebezpečí. Pokud nechcete třetím stranám poskytnout přístup ke svým tréninkovým trasám a údajům, sledování ŽIVĚ neaktivujte.

      Sledování srdeční frekvence. Informace o zdravotním stavu shromážděné a uložené aplikací Runtastic, následně sdílené uživatelem přes Sledování srdeční frekvence, nesmí být chráněny podle zákona o přenositelnosti a odpovědnosti amerického zdravotního pojištění (HIPAA).

      HealthKit. Pokud s tím registrovaný uživatel výslovně souhlasí, může Runtastic sdílet údaje o registrovaných uživatelích získané prostřednictvím rozhraní HealthKit se třetí stranou pro lékařský výzkum.

    3. Služby, které můžete používat. Runtastic vám umožní propojit se na služby třetích stran. Například vám umožní spojit ostatní účty s profilem Runtastic nebo sdílet aktivity s přáteli.

      Služby zdraví a fitness. Runtastic přenáší vaše informace do ostatních služeb pro zdraví a fitness, jako je Apple HealthKit, Google Fit nebo MyFitnessPal pouze po vašem výslovném souhlasu s přenosem při připojení k těmto službám.

      Sociální sítě a služby zpráv. Dokončené aktivity můžete sdílet přes Facebook, Twitter, WhatsApp, Telegram nebo libovolné jiné služby zpráv, které můžete používat na svém mobilním zařízení. Všimněte si prosím, že nemáme žádný vliv (ani znalost) na rozsah a další používání údajů příslušnou službou zpráv a nemůžeme být zodpovědní za používání vašich údajů příslušným poskytovatelem zpráv. Bližší informace, viz zásady ochrany soukromí služby zpráv.

    4. Poskytovatelé služeb

      Poskytovatelé služeb. Sdílíme informace s ostatními, kteří nám pomáhají nabízet a vylepšovat naše produkty (např. údržba, analýza, audit, platby, zjišťování podvodů, marketing a vývoj). Poskytovatelé služeb budou mít přístup k vašim informacím v přiměřené míře, aby mohli provádět tyto úkoly naším jménem, a nesmí je zveřejňovat ani používat k jiným účelům. Používáme zpracovatele, jako jsou Adjust, Google, Facebook, Amazon Web Services, Inc., Emarsys eMarketing Systems AG, Pushwoosh, Inc., NewRelic, Inc., Apptimize, Inc. nebo Zendesk, Inc.

    5. adidas

      Sdílíme osobní údaje (kategorie osobních údajů najdete zde):

      • Informace o aktivitě
      • Informace o chování a profilu
      • Informace o komunitě
      • Kontaktní údaje
      • Informace o Creators Club (pouze pro účastníky členského programu adidas)
      • Informace o zařízení
      • Identifikační údaje
      • Informace o poloze
      • Informace o preferencích
      • Informace o nákupu
      • Informace o velikosti
      • Informace o sociálních médiích

      pro popsané účely (viz 4. Proč zpracováváme údaje) s následujícími správci osobních údajů (kategorie příjemců):

      • Správci osobních údajů adidas: adidas AG je společným správcem všech lokalit s místním prodejním subjektem společnosti adidas (viz zde).

  6. Jak dlouho uchováváme údaje
    1. Archivační doba. Vaše údaje potřebujeme uchovávat po celé období, kdy u nás máte účet. Pokud jste uživatelem v rámci EU a zastavíte používání našich služeb bez žádosti o odstranění svých údajů, uchováváme je 25 měsíců od vaší poslední interakce s jakýmkoli kontaktním bodem Runtastic nebo adidas. Dále údaje ukládáme pouze tehdy, je-li to nutné podle zákona (kvůli záruce, omezení nebo archivační době) nebo jinak požadované.

    2. Odstranění účtu. Pokud se rozhodnete svůj účet odstranit, veškeré údaje, které o vás Runtastic a adidas mají, budou odstraněny s následujícími výjimkami:

      • Jakékoli vámi zveřejněné informace (např. trasy nebo komentáře ke sportovním aktivitám jiných registrovaných uživatelů budou anonymizovány, tj. bude uvedeno, že tyto údaje poskytl odstraněný uživatel).
      • Veškeré údaje požadované pro plnění smluvních závazků nebo plnění povinností vyplývajících z archivačních požadavků společnosti Runtastic nesmějí být odstraněny, ale musí být minimalizovány v nezbytném rozsahu.

      Žádost o odstranění se netýká údajů, jejichž uložení vyžaduje zákon, například pro účetní účely.

  7. Jaká máte práva
    1. Uplatněte svá práva. Pro uplatnění svých práv definovaných v částech 7.2 až 7.8 prosím zašlete žádost e-mailem na e-mailovou adresu nebo poštou na naši poštovní adresu.

    2. Zrušení souhlasu. Souhlas můžete odvolat – v případech, kdy je souhlas ke zpracování nezbytný – pro budoucí zpracování údajů kdykoli. Toto však neovlivňuje zákonnost zpracování údajů na základě souhlasu před odvoláním. V určitých případech můžeme pokračovat ve zpracovávání vašich údajů i po stažení souhlasu, pokud k tomu máme jiný právní základ nebo pokud bylo stažení souhlasu omezeno na určité procesní činnosti.

    3. Právo přístupu. Máte právo na získání (i) potvrzení, zda vaše údaje zpracováváme, nebo ne, a pokud ano, (ii) specifičtější informace k údajům. Specifičtější informace se mimo jiné týkají účelů zpracování, kategorií údajů, potenciálních příjemců nebo délky uložení.

    4. Právo na nápravu. Máte právo získat od nás nápravu nepřesných údajů, které se vás týkají. V případě, že námi zpracované údaje nejsou správné, napravíme je bez otálení a o této nápravě vás informujeme. Všimněte si prosím, že (i) mnohé ze svých údajů můžete opravit v nastavení a (ii) není pro nás technicky možné opravit všechny typy údajů v produktu.

    5. Právo na vymazání. Máte právo odstranit údaje, které o vás uchováváme. Pokud byste se k tomu rozhodli, přejděte prosím do nastavení účtu na webu a zde odstraňte svůj účet. Pokud toto nemůžete udělat, kontaktujte nás prosím přes e-mailovou adresu. Jako bezpečnostní opatření vám zašleme e-mail pro potvrzení o odstranění. Po tomto potvrzení vaše údaje odstraníme. Upozorňujeme, že údaje mohou být uloženy v telefonu i po odstranění účtu.

    6. Právo na omezení zpracování. Máte právo získat od nás omezení zpracování svých údajů v těchto případech:

      • podáte žádost podle odstavce 7.4, pokud to požadujete;
      • podle vašeho názoru je zpracování vašich údajů nezákonné, ale jste proti vymazání údajů;
      • vyžadujete údaje o podání, výkonu nebo obhajobě právních nároků; nebo
      • podali jste proti zpracování námitku podle odstavce 7.8.
    7. Právo na přenosnost údajů. Máte právo na (i) získání kopie svých údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a (ii) předání těchto údajů jinému kontrolnímu orgánu bez bránění z naší strany. Kopii svých údajů si můžete stáhnout v nastavení účtu na webu.

    8. Právo na námitky. Máte kdykoli právo na námitky proti zpracování údajů, pro které mají naše legitimní zájmy právní základ, včetně profilování na základě těchto ustanovení. Máte také právo na námitky proti zpracování údajů pro účely přímého marketingu.

    9. Právo na podání stížnosti. Máte právo podat stížnost u místního dozorčího orgánu, pokud si myslíte, že zpracování údajů porušuje příslušný zákon.

  8. Další důležité informace
    1. Opora v zákoně. Podle zákonů na ochranu údajů je nám povoleno shromažďovat a zpracovávat vaše údaje, máme-li pro zpracování oporu v zákoně. Zákonnost zpracování údajů se zakládá na:

      • vašem (výslovném) souhlasu v případech, kdy jste dali (výslovný) souhlas se zpracováním;
      • nutnosti plnění vaší uživatelské smlouvy, např. kdy jsou údaje zapotřebí pro uspokojivé používání produktu; nebo
      • legitimní zájmy Runtastic nebo třetí strany, např. naše používání cookies, plug-iny nebo cílená reklama.

      Mezi naše oprávněné zájmy patří ochrana vás, Runtastic nebo ostatních před bezpečnostními hrozbami či podvodem v souladu se všemi platnými zákony, správa a zlepšování našeho podnikání (např. zákaznický servis, hlášení) včetně možných firemních transakcí (např. fúze a akvizice), umožnění uživatelům sdílet a spojovat se přes své fitness zážitky a vyjadřovat se k fitness a zdraví.

    2. Bezpečnostní opatření. Jsme pevně odhodláni chránit vaše údaje a používat náležitá technická a organizačně bezpečnostní opatření k ochraně proti jakémukoli neoprávněnému nebo nezákonnému zacházení a proti neúmyslné ztrátě, zničení nebo poškození. Tato bezpečnostní opatření jsou neustále revidována, aby byla v souladu s posledními technologickými novinkami.

    3. Co Runtastic dělá, když přenášíme vaše osobní údaje mimo EU/EHP? V závislosti na aktivitě zpracování osobních údajů jsou vaše osobní údaje sdíleny s různými „Kategoriemi příjemců“. Když se příjemce nachází mimo území EU/EHP, zavedli jsme nezbytná opatření, jako je podepsání standardních smluvních doložek EU schválených Evropskou komisí nebo výběr dodavatelů, kteří schvalují a dodržují štít EU-USA na ochranu soukromí.

  9. Změny v zásadách ochrany osobních údajů
    1. Obecně. Pravidelně revidujeme a aktualizujeme zásady ochrany osobních údajů, aby odrážely změny vyplývající z každodenních obchodních operací. Vždy můžete zkontrolovat datum oznámení o ochraně osobních údajů a zjistit tak, kdy jsme provedli poslední změny. Upozorníme vás, pokud provedeme významné změny, o kterých musíte vědět.

    2. Datum poslední aktualizace. Tyto Zásady ochrany soukromí byly naposledy aktualizovány 25 Září, 2019.

  10. Dotazy, stížnosti a podpora
    Dotazy na zákaznické služby: Stránky s obecnou nápovědou Stránky s nápovědou k GDPR
    dataprotection@runtastic.com runtastic GmbH Pluskaufstraße 7 4061 Pasching Austria
    Rakouský úřad na ochranu údajů Österreichische Datenschutzbehörde dsb@dsb.gv.at +43 (0) 1 52152 2550 Barichgasse 40-42 1030 Wien Austria https://www.dsb.gv.at/kontakt