GIZLILIK POLITIKASI

Gizlilik Politikamız Güncellendi


Runtastic olarak üyelerimize en iyi hizmeti sunabilmek için kendimizi sürekli geliştirmekteyiz. Bu doğrultuda kişisel verilerinin gizliliği de bizim için büyük önem taşımaktadır.

Gizlilik Politikamız sayesinde:

  • hangi verilerinin toplanarak bunların nasıl kullanıldığı konusunda daha sağlıklı bir fikrin olacak

  • kişisel verilerin üzerindeki kontrolün artacak

  • ve kullanıcı olarak sahip olduğun haklar konusunda detaylı olarak bilgileneceksin.

  1. Genel Olarak
    1. Runtastic GmbH, FN 334397k, Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Avusturya (bkz. ticari adımız) (“Runtastic“), bir adidas AG (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Almanya) (“adidas“) markasıdır. Runtastic ekibi olarak, e-posta adresi: dataprotection@runtastic.com (“E-posta Adresi”), uygulamalarımızı (“Uygulamalar”, Uygulamaların bir listesi için buraya bakın) veya web sitesi (“Web sitesi” ve Uygulamalarla birlikte, “Ürünler”) kullandığınızda kişisel bilgilerinizi işleriz. Kişisel bilgilerinizin işlenmesi AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (“GDPR“) gibi yürürlükteki yerel gizlilik yasaları ve mevcut haliyle Avusturya veri koruma yasası gereğince gerçekleştirilir.

    2. Bu Gizlilik Politikası metninde (“Gizlilik Politikası”), size şirketimiz hakkında bilgilerin yanı sıra, veri toplama ve kullanmanın doğası, kapsamı ve amaçları hakkında da bilgiler sağlayarak, kişisel bilgilerinizin işlenmesi konusunda fikir sahibi olmanızı amaçlıyoruz.

  2. Söz sahibi
    1. Söz sahibi Genel anlamda, veri işleme konusunda söz sahibi Runtastic'tir. adidas, adidas Üyelik Programı konusunda söz sahibi ve veri denetçisidir. Bize E-Posta Adresinden mesaj atarak ulaşabilirsiniz.

    2. Veri Koruma Yöneticisi. Veri koruma yöneticimize E-Posta Adresinden ulaşabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizin işlenmesi hakkında sorularınız olursa, lütfen kendisiyle iletişime geçmekten çekinmeyin.

  3. Hangi Verileri Toplar ve İşleriz?
    1. Genel Olarak. Runtastic, bir Ürün kullanıcısı olarak, örneğin; Ürünlerimizi kullanarak, bize verdiğiniz kişisel bilgileri ve diğerlerinin verdiklerini (“Veriler”) işler.

    2. Kişisel Veri Kategorileri.

      Sizden doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız Kişisel Veri Kategorileri şöyledir:

      Kimlik Bilgileri – şunları kapsar: tam ad (ad, soyad), doğum tarihi, e-posta adresi, cinsiyet, profil fotoğrafı, özgün müşteri kimlik numarası (adidas Üyelik Programı numarası dahil), sosyal medya kimlikleri ve Facebook veya Google hesabınız yoluyla bize sağladığınız bilgiler, cihaz parmak iziniz ve size atanmış olan hediye kartı kodları. Bunu kimliğinizi doğrulamak için kullanırız.

      İletişim bilgileri - şunları kapsar: telefon numaranız, gönderi ve fatura adresi, e-posta adresi, Mesajlaşma kimliği, sosyal medya rumuzu, daha fazla bilgi almak için bizimle iletişim kurarken kullandığınız diğer iletişim kanalları. Amaca bağlı olarak, sizinle farklı sebeplerle iletişime geçmek için kullanırız.

      Konum bilgileri - şunları kapsar: ikametinizin konumu, mevcut oturum açma konumunuz (IP adresi) ve/veya GPS konumu (mobil cihaz ayarlarınız gibi bir yolla bizimle paylaşmak isterseniz) veya telefonlarla ilgili diğer konum verileri (örneğin; WiFi ya da Bluetooth yoluyla) veya nerede bulunduğunuz hakkında bize fikir verebilecek, ziyaret ettiğiniz belirli Runtastic ve adidas web sitesi. Ürünlerimizi çalıştırmak ve ürün deneyiminizi konumunuza uyarlamak için kullanırız.

      Ölçü bilgileri -şunları kapsar: ayakkabı numarası, elbise bedeni, boy, kilo, göğüs, bel, kalça, iç dikiş, vücut şekli, topuktan başparmağa ölçü. Ürünlerimizi çalıştırmak ve giysilerinizin size olduğundan emin olmak için kullanırız.

      Satın alma bilgileri - şunları kapsar: ödeme sağlayıcı, Runtastic aboneliğinizin süresi, fiyat, para birimi, KDV (ülke bilgilerinize göre). Ödeme sağlayıcılarını ödemeleri işleme almak için kullanırız. Biz hiç kredi kartı bilgisi depolamasak da Apple, Google, Adyen, PayPal vb. sağlayıcının vermiş olduğu ödeme kimlik numarasını depolarız ve bu size tahsis edilmiş olabilir. Ödemelerinizi işleme almak için kullanırız.

      Davranış ve Profil bilgileri - şunları kapsar: adidas alışveriş geçmişiniz, adidas alışveriş tercihleriniz, mağaza içi etkileşimler, ürün değerlendirmeleri, bizimle sosyal medya etkileşimleri ve hakkınızda sahip olduğumuz, sizi bir tüketici olarak daha iyi anlamamıza yardımcı olacak, “Topluluk bilgileri” gibi diğer istihbarat. Sizi bir tüketici olarak daha iyi anlamak için kullanırız, böylece size sadece ilgilenebileceğinizi düşündüğümüz ürün ve hizmetleri içeren pazarlama mesajları gönderebiliriz.

      Topluluk bilgileri – şunları kapsar: Runtastic topluluğundaki arkadaşlık ve takipçi bilgileri, antrenör veya ekip üyesi ya da etkinliklerimizin bir katılımcısı veya organizatörü olarak Runtastic ya da adidas etkinlik ve gruplarına/topluluklarına katıldığınızda sizin tarafınızdan sağlanan bilgiler. Bunlar arasında fotoğraflar, videolar, ekibiniz, ilgi alanlarınız ve tercihleriniz, geribildirimleriniz, lider panoları, etkinlik katılımları, iştirak edilen gruplar ve kayıt bilgiler olabilir.

      Telefon rehberinize erişmemize açıkça izin verirseniz, kişiler listenizdeki e-posta adreslerini Runtastic'in kayıtlı kullanıcılarının e-posta adresleriyle karşılaştıracak ve size bir arkadaş önerileri listesi göndereceğiz. Bu bilgileri hiçbir şekilde depolamayız.

      Topluluk bilgilerini ürünlerimizi çalıştırmak, etkinlikleri ve toplulukları organize etmek ve sizi topluluklarımızdaki diğer üyelerle bağlantıya sokmak için kullanırız.

      Sosyal Medya bilgileri – şunları kapsar: Facebook, Instagram, Google vb. sosyal medya kanallarında bizimle etkileşiminiz yoluyla sağlanan bilgiler. Halka açık bir şekilde bulunan sosyal medya rumuzlarınız, sosyal medya etkileşimleriniz ve halka açık paylaşımlarınız, “Beğenileriniz” ve diğer tepkileriniz, sosyal medya bağlantılarınız, halka açık veya bizden bahsederek veya “rumuzlar” ya da “hashtag” (etiket) kullanmak suretiyle sosyal medya paylaşımlarımızı takip ederek bize gönderdiğiniz fotoğraflarınız bunlar arasındadır. Bu bilgileri Facebook, Snapchat, Instagram vb. gibi sosyal medya ağlarından, anlaşmalı olduğumuz üçüncü taraf acenteleri yoluyla doğrudan veya dolaylı olarak alırız.

      Cihaz bilgileri – şunları kapsar: Cihazınız veya tarayıcınız hakkında, bize internette gezinme davranışınız ve cihaz kullanımınızla ilgili fikir sağlayan bilgiler. Cihaz bilgileriniz uygulamalarımız, tarayıcı bilgilerinizse çerezlerimiz, etiketlerimiz ve piksellerimizle toplanır. Çoğu zaman bu, ağ güvenliği sebebiyle gereklidir. Bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları içerir: IP adresi, ziyaretin tarih ve saati, web sitemizde ne kadar kaldığınız, aktarılan veri hacmi, gönderen URL adresi (sitemize başka bir site veya reklam yoluyla geldiyseniz), sitemizde ziyaret ettiğiniz sayfalar, tarayıcı türünüz (tarayıcı yazılımının dili ve versiyonu dahil) ve eklentiler, cihaz tanımlayıcı ve özellikler, cihaz türü, sürümler, işletim sistemi.

      Aktivite bilgileri - şunları kapsar: form tutma verileri (örneğin; antrenman başlama ve bitiş zamanları, aktivite türü, spor kategorisi), form tutma uygulamanızla ilgili olarak sensör verileri (bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları içerir: adım hedefi, süre, tempo, mesafe, kalori, kalp atış hızı, RunScore ve hız), beslenme bilgileri (örneğin; zaman, kalori ve ad, tür, makro besinler ve mikro besinler gibi yemek bilgileri ve diğer bilgiler (örneğin; rota, konum verileri dahil fotoğraflar). Ürünlerimizi çalıştırmak, performans hedeflerinizi geliştirmenize yardımcı olmak, kullanıcı deneyimlerinizi iyileştirmek ve antrenman modellerinize göre hangi ürünlerin size en uygun olacağını tespit etmek için kullanırız.

      Tercih bilgileri - şunları kapsar: tercih edilen dil, oturum açma konumu, birimler (mesafe, ağırlık, sıcaklık), kişisel hedefler ve motivasyon (örneğin; yıllık koşu hedefi, ağırlık hedefi), antrenman planı bilgileri (örneğin; başlama tarihi, antrenman planı, ilgili form tutma aktiviteleri, ayakkabı bilgileri (marka, model, numara, renk, resim) ve adidas ürün değerlendirmeleriniz. Web sitelerimiz ve uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde ve/veya alışveriş yaptığınızda size kolaylık sağlamak için kullanırız.

      Creators Club bilgileri – şunları kapsar: Özgün Üye Tanımlayıcı (üye kimlik numarası), üye olduğunuz tarih, mağaza kimlik numarası (bir perakende mağazada kaydolduysanız), kaynak kimlik numarası, asıl üyeliğinizin ülke ve markası, üyelik puanları, aktivite geçmişi, ödül geçmişi, üyelerle bağlantılı üyelik kuponları.

    3. Başkalarından Veriler.

      Facebook veya Google ile kayıt.

      Runtastic hesabını sosyal medyada oturum açarak kaydederseniz, aşağıdaki bilgileri alırız:

      • Facebook Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ABD, “Facebook”): Ad ve soyad, e-posta adresi, cinsiyet, doğum tarihi, profil fotoğrafı;
      • Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ABD, “Google”): Ad ve soyad, e-posta adresi, cinsiyet, doğum tarihi, profil fotoğrafı.

      Facebook Arkadaş Listesi

      Bize açıkça izin verirseniz Facebook'taki arkadaşlarınız hakkında bilgi alırız. Bu bilgileri, Ürünlerde arkadaş önerileri yapmak için kullanacağız, ancak bunları depolamayız.

      Bağlı Hesaplardan Form Tutma Aktivitesi Bilgilerini Alın

      Genel. Form tutma aktivitelerinizin Garmin, Nokia Health (Withings) ve Fitbit gibi diğer platformlardan otomatik olarak alınması hizmeti sunuyoruz. Böylesi verileri almadan önce, bu platformlardan hesabınızı Runtastic hesabınıza bağlamak için açıkça rıza göstermelisiniz.

      Apple HealthKit. Bu verilere erişmek ve paylaşmak için Apple’ın (Apple Inc., 1 Infinite Loop, Cupertino, CA 95014, ABD; “Apple”) HealthKit (daha fazla bilgi için buraya bakın) yapısını kullanırız. Bu uygulama, kullanıcının açık rızasıyla iPhone veApple Watch'taki sağlık ve form verileri için bir veri havuzu sağlar ve uygulamaların bu verilere erişmesi ve paylaşması için HealthKit mağazasıyla iletişim kurmasını mümkün kılar. HealthKit yapısı ve Apple CoreMotion işlemcisi (daha fazla bilgi için buraya bakın) vasıtasıyla alınmış olan Verileri aşağıda belirtilen amaçlarla ve kullanıcının açık rızasıyla işleriz: adım, kalori, mesafe, süre ve kalp atış hızı. HealthKit yapısına Üründe tanıtılacak ve rıza göstermeniz gereken yeni veri özellikleri eklenebilir. Runtastic ve Runtastic’in analiz hizmeti sağlayıcıları aktivite verilerini kişisel bir deneyim sağlama ve sağlıklı aktivite alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan araştırma hedefleriyle analiz edebilir. Runtastic, HealthKit yapısı vasıtasıyla elde edilen bilgileri reklam veya benzer hizmetler için kullanmaz. Mobil cihazınızdaki ayarları değiştirerek Runtastic'in verilerinize erişimini dilediğiniz zaman durdurabilirsiniz.

      Google Fit. Kullanıcıların kendi form tutma verilerini kontrol etmesine izin veren açık bir platform olan Google Fit SDK (daha fazla bilgi için buraya bakınız) kullanırız. Google Fit SDK vasıtasıyla alınmış olan aşağıdaki Verileri aşağıda belirtilen amaçlarla ve kullanıcın açık rızasıyla işleriz: adım, kalori, mesafe, süre ve kalp atış hızı. Google Fit yapısına Üründe tanıtılacak ve rıza göstermeniz gereken yeni veri özellikleri eklenebilir.

      adidas

      Bir adidas markası olarak, açıklanan amaçlar için (bkz 4. Verileri Neden İşleriz?) kişisel bilgilerinizi ( kişisel veri kategorileri):

      • Aktivite bilgileri
      • Davranış ve Profil bilgileri
      • Topluluk bilgileri
      • İletişim Bilgileri
      • Creators Club bilgileri (sadece adidas Üyelik Programı üyeleri için)
      • Cihaz bilgileri
      • Kimlik bilgileri
      • Konum bilgileri
      • Tercih bilgileri
      • Satın alma bilgileri
      • Ölçü bilgileri ve
      • Sosyal Medya bilgileri

      alabilir ve işleyebiliriz.

    4. Hizmet Kullanımı

      Google Analytics

      Bu Web Sitesi, Google tarafından sunulan bir web sitesi analiz hizmeti olan Google Analytics kullanır. Bu websitesi Google'ın web analiz hizmeti Google Analytics kullanmaktadır. Bu websitesi Google'ın web analiz hizmeti Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics çerezler kullanır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi ve bunun nasıl engellenebileceğini Çerez Politikamızda bulabilirsin. Ürünlerin kullanımını analiz etmek ve sürekli geliştirmek için Google Analytics kullanırız. Ürünler “_anonymizeIP()” ile bağlantılı olarak Google Analytics kullanır. Buna göre, IP adresleri kişisel veri aktarımına engel olmak için kısaltılmış şekilde işleme konur. Verilerin işlenmesinin dayanağı meşru menfaatlerimizdir.

      Mobil için Firebase ve Google Analytics

      Genel. iOS ve Android'deki Uygulamalar için Google Firebase (daha fazla bilgi için buraya bakın), Mobil içinse Google Analytics kullanırız (daha fazla bilgi için buraya bakın). Kullanıcı verileri Google'a anonim bir formatta aktarılır. Uygulamalarımız, mobil cihazlar için Google Reklam Kimliği (Google Advertising ID) (“GAID”) ve iOS için Reklam Kimliği (ID for Advertising for iOS) (“IDFA”), ayrıca mobil hizmetler için Analytics'in uygulanmasında kullanılan, çerezlere benzer teknolojileri kullanmaktadır.

      Amaç. Ürünlerimizin kullanımını analiz etmek ve sürekli geliştirmek için Firabse ve Google Analytics kullanırız. İstatistikler yoluyla, hizmetlerimizi iyileştirebiliyor ve bunları kullanıcılar için daha ilgi çekici hale getirebiliyoruz. Kişisel Verilerin ABD’ye iletildiği bu özel durumlarda Google, AB-ABD gizlilik kalkanıyla sertifikalandırılmaktadır. Verilerin işlenmesinin dayanağı meşru menfaatlerimizdir.

      Adjust

      iOS ve Android’deki Uygulamalar için Adjust GmbH’nin (Saarbrücker Str. 37a, 10405 Berlin, Almanya, “Adjust”) hizmetlerini kullanıyoruz. Bu sayede kullanıcıları Ürünleri indirmeye yönlendirmek için en iyi sonuçları hangi pazarlama kanallarının veya kaynakların sağladığını takip ve analiz edebiliyor, kullanıcılarımızın uygulamalarımızı nasıl kullandıklarını öğrenebiliyoruz. Adjust bu amaçla IDFA, GAID veya benzeri mobil tanımlayıcılarını işler. Adjust hakkında daha fazla bilgi için buraya, özellikle Bölüm 3'e bakın. Adjust tarafından takip edilmekten vazgeçmek için lütfen buraya gidin. Verilerin işlenmesinin dayanağı meşru menfaatlerimizdir.

      Runtastic Etkinlik Takibi

      Ürünlerimizi kullandığınızda bir Runtastic uygulamasının açılışı, bir spor etkinliğinin başlatılması, Web Sitemizin ziyaret edilmesi gibi bazı etkinlik bilgilerini toplayacak ve sunucularımıza göndereceğiz. Böylece, Ürünlerimizin kullanımını analiz edip sürekli geliştiririz.

      Facebook Analytics

      iOS ve Android'deki Uygulamalar için Facebook Analytics kullanırız (daha fazla bilgi için buraya bakın). Bu sayede kullanıcıları Ürünleri indirmeye yönlendirmek için en iyi sonuçları Facebook’la ilgili olarak hangi pazarlama kanallarının veya kaynakların sağladığını takip ve analiz edebiliyor, kullanıcılarımızın uygulamalarımızı nasıl kullandıklarını öğrenebiliyoruz. Facebook Analytics bu amaçla IDFA, GAID veya benzeri mobil tanımlayıcılarını işler. Facebook Analytics hakkında daha fazla bilgi için buraya bakın. Verilerin işlenmesinin dayanağı meşru menfaatlerimizdir.

    5. Çerezler ve Benzer Teknolojiler

      Çerezler

      Çerezler Nedir? Bu Web Sitesi bilgisayarınız veya mobil cihazınızda yerleştirilen ve/veya tarayıcı tarafından depolanan küçük metin dosyaları olan çerezler kullanır. Çerezler yoluyla Verilerin işlenmesinin dayanağı meşru menfaatlerimizdir.

      Çerez Politikası. Kullandığımız çerezler ile daha fazla bilgi (kişisel veriler toplanıyor mı, toplanıyorsa hangileri veya çerezler nasıl devredışı bırakılır gibi) itiva eden Çerez Politikamız burada.

      Takip Etmeyi Önleme Sinyalleri Ürünler tarayıcının başlattığı Takip Etmeyi Önleme sinyallerini tanımamakta ve bunlara yanıt vermemektedir. Takip Etmeyi Önleme sinyalleri hakkında daha fazla bilgi için https://allaboutdnt.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  4. Verileri Neden İşleriz (“Amaçlar”)
    1. Ürünlerin Çalıştırılması. Runtastic ve adidas, Ürünleri kullanırken kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için Verilerinizi işler.

      Hizmetlerin Sağlanması. Ürünleri çalıştırmak ve aşağıdakileri de içeren hizmetleri sağlamak için:

      • bir hesaba erişiminizi doğrulamak;
      • sağlık ve form tutma aktivitelerinizi takip etmek ve görüntülemek;
      • antrenmanlardaki ilerlemenizi ve istatistiklerinizi göstermek; ve

      tüm adidas/Runtastic Platformları için evrensel kimlik bilgileri olarak. Kullanıcı adları ve parolaları hatırlamayı veya birçok kez kaydolmak zorunda kalmayı sevmediğinizi biliyoruz. Kullanıcılarımızın adidas Veri Denetçileri tarafından veya onun adına işletilen tüm platform, portal, hizmet, topluluk ve uygulamalarda (Runtastic Uygulamaları ve hizmetleri dahil) (“adidas Platformları”) aynı oturum açma bilgileriyle (“adidas Oturum Açma Bilgileri”) oturum açmasını sağlamak için, adidas/Runtastic Oturum Açma Bilgilerinizi adidas evrensel doğrulama platformunda depolarız. Herhangi bir adidas/Runtastic Platformuna giriş yapmak için adidas/Runtastic Oturum Açma Bilgilerinizi kullandığınızda, adidas/Runtastic evrensel doğrulama platformunuzdaki kimliğinizi doğrulamak için bir belirteç kullanacağız. Bu ayrıca, ağ ve alan güvenliğini daha da artırır. Verilerin işlenmesinin dayanağı meşru menfaatlerimizdir.

      Arkadaşlarla Bağlantıya Geçin. Başkalarını bulmanızı ve bağlantıya geçmenizi kolaylaştırmak için. Ürünlerde paylaştığınız GPS verileri gibi bilgileri siz ve tanıyabileceğiniz kişiler arasında bağlantı önerisinde bulunmak için kullanabiliriz. Örneğin sizin ve arkadaşlarınızın Ürünleri kullanması sonucu öğrendiğimiz bilgileri ve sizin ve başkalarının sağladığı bilgileri tanıyabileceğiniz veya Ürünlerimiz yoluyla etkileşime geçmek isteyebileceğiniz kişiler önermek için ilişkilendirebiliriz.

      Müşteri Desteği. Taleplerinizi inceleyip yanıtlamak ve şikayet ve hizmet sorunlarınızı çözmek, örneğin; müşteri hizmetleri ekibimize gönderdiğiniz bir soru hakkında sizinle iletişime geçmek için.

    2. İş İhtiyaçları. Verilerinizi iş ihtiyaçlarımızı yönetmek için işleriz.

      Performans. Verileri Ürünlerimizin kullanımını gözlemlemek, analiz etmek ve geliştirmek, ayrıca güvenlik, bütünlük, performans ve işlevselliklerini korumak için işleriz. Örneğin; kullanıcı davranışını analiz eder ve Ürünlerimizi kullanma şekliniz hakkında araştırmalar yaparız.

      Araştırma ve Geliştirme. Kişilerden gelen geribildirimler gibi Verileri, Ürünlerimizin daha da geliştirilmesine yönelik araştırma yürütmek, siz ve diğerlerine daha iyi, daha anlaşılır ve kişiselleştirmiş bir deneyim sunmak ve Ürünlerimize yönelik ilgiyi ve kullanıcı sayısını artırmak amacıyla işleriz.

      adidas Üyelik Programı (uygulanabilir olduğunda).

      Bu bölümün, adidas Üyelik Programına dahil olduğunuzda uygulanabilir olduğunu lütfen dikkate alın. adidas Üyelik Programına dahilseniz, adidas, üyeliğinizi Runtastic Şartlar ve Koşulları Bölüm B'de açıklandığı şekilde sağlar ve yönetir. adidas'ın tüm veri işleme faaliyetleri hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz.

      Kişisel Verileriniz bunlarla sınırlı olmamak üzere özellikle aşağıdakiler için kullanılır:

      • ödüllerinizi vermek için kulüp puanlarınızın hesap edilmesi;
      • özel teklif ve promosyonlara erişiminizi sağlamak;
      • özel etkinlikler için size davetiye göndermek;
      • sınırlı sayıdaki ürünlere erişiminizi sağlamak;
      • hak kazandığınızda, size Premium Runtastic aboneliği erişimi vermek;

      adidas Üyelik Programı üye kimlik numaranızı kullandığınızda adidas, katılımcı adidas markalı perakende mağazalarda satın alma yaptığınızda kazandıklarınız gibi ödül puanlarınızı hesap etmeyi sağlayan bilgileri alır.

      adidas Üyelik Programı üyesiyseniz Runtastic ve adidas'tan pazarlama mesajları alacaksınız.

      adidas Üyelik Programı üyeliğinizle Uygulamaları kullandığınızda Runtastic ve adidas, üyeliğiniz veya promosyon aktiviteleri ve teklifleri hakkında bilgi vermek için uygulamada anlık bildirimler kullanır. Anlık bildirimleri mobil cihazınızın “Ayarlar” bölümünden dileğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Ancak bunu yaptığınızda, Runtastic ve adidas, üyeliğinizle ilgili önemli mesajlar için sizinle e-posta yoluyla iletişime geçmek zorunda kalabilir. Kişisel Verilerinizi işlemenin dayanağı sözleşmenin performansıdır.

      Genel Pazarlama. Verileri adidas ve Runtastic ürünleri ve çevrimiçi hizmetleri hakkında (size özel) pazarlama materyalleri sunmak için işleriz.

      E-posta/Anlık Bildirim Pazarlaması. Runtastic ve adidas sizin rızanızla, form tutma ve sağlık konularının yanı sıra, adidas ürünleri hakkında size özel pazarlama e-postaları ve anlık bildirimler gönderir. Runtastic ve adidas, rızanız dayanarak, kişiselleştirme amaçlarıyla birbiriyle kişisel veriler paylaşır.

      E-postaları okurken web işaretçileri veya izleme pikselleri yardımıyla kullanıcı davranışını değerlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız. Bu şekilde oluşturulan bilgiler, sonrasında 3.2 Kişisel Veri Kategorilerinde toplanan bilgiler, e-posta adresiniz ve özgün bir kimlik numarasıyla bağlantılandırılır. Birleştirilen bu bilgileri kullanarak pazarlama e-postalarımızı ve anlık bildirimlerimizi kişiselleştirmek için bir kullanıcı profili oluşturabiliriz. E-postalarımıza ne zaman “Tıkladığınız” veya hangi linklere tıkladığınız hakkında veriler toplar, bunları Üründeki eylemlerinizle birleştiririz.

      Verilerinizi e-posta pazarlaması veya Runtastic ve adidas Web Sitesinde pazarlama amaçlarıyla depolar ve kullanırız. E-postanın sonundaki linke tıklayarak veya anlık bildirimlerle ilgili cihaz ayarlarınızı değiştirerek pazarlama e-postalarına ve anlık bildirimlere rızanızı dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Pazarlama e-postalarımıza abone olduğunuz sürece takip bilgilerini depolarız.

      Üçüncü taraf reklam platformundaki hedeflenmiş mesajlar.

      Runtastic ve adidas, reklam kampanyalarımızın etkinliğini artırmak amacıyla, platformların belli zaman ve konumlarında, davranış ve gezinme geçmişinize dayanarak size özel mesajlar göndermek için Facebook, Google, YouTube, Instagram, Twitter, Snapchat ve Pinterest dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, üçüncü taraf platformları kullanır. Runtastic ve adidas, kampanya ve mesajlarımızı tüketicilerimize daha iyi hedeflemek için Google Audience ve Facebook Audience dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere üçüncü taraf çözümleri kullanır. Kişisel Verileriniz (bkz. 3.2 Kişisel Veri Kategorileri) üçüncü taraf reklam platformlarıyla paylaşılır ve bunlar size Runtastic ve adidas'tan reklam göstermek için en iyi zaman ve yeri (örneğin; gezindiğiniz sayfa) belirlemek için, profilinizi veritabanlarında eşleştirmeye çalışır. Kampanyalarımızın etkisini anlamak için gerekli bilgileri de analiz etmemiz gerekir Kişisel verilerinizin bu şekilde kullanılması ve paylaşılmasını kabul etmiyorsanız, başka platformlarda yine de Runtastic ve/veya adidas reklamlarıyla karşılaşabilirsiniz.

      Reklam Ortaklarımızın bu amacı başarmamıza nasıl yardımcı olduğu hakkında daha fazla bilgi için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz:

      Google Kişiselleştirilmiş Reklamcılık: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465 Google Reklam Politikaları: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

      Facebook Benzer Hedef Kitleler: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531 Facebook Özel Hedef Kitleler Hükümleri: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

      Kişisel verilerinizin işlenmesinin dayanağı Pazarlama için verdiğiniz Rızadır. Gizlilik ayarlarınıza giderek dilediğiniz an vazgeçebilirsiniz. Vazgeçtiğiniz tarihten itibaren tüm hedef kitlelerden çıkarılmanız birkaç gün alabilir

    3. Uyum ve Uygulama.

      Uyum. Yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve tüm yasa ve düzenlemelere uyum sağlamak için Verilerinizi işleriz.

      Uygulama. Güvenlik amaçlarıyla veya olası yolsuzlukları ya da Şartlar ve Koşullarımız veya bu Gizlilik Politikasının diğer ihlallerini ve/veya üyelerimize ya da ziyaretçilerimize zarar verme teşebbüslerini araştırmak için gerektiğine inandığımızda Verilerinizi işleriz.

  5. Kişisel Verilerin Paylaşılması.
    1. Genel.

      Aşağıdaki durumlarda Veri paylaşırız:

      • Amaçlar için gerekiyorsa,
      • bir ulusal makamın talebi nedeniyle,
      • bir mahkeme kararıyla,
      • yasa gereğince,
      • üçüncü şahısların talep veya suçlamalarına karşı kendimizi korumak ve soruşturma yürütmek için gerekiyorsa,
      • Runtastic, üyelerimiz ve personelimizin haklarını ve güvenliğini sağlamak ve korumak için, veya
      • önceden (açıkça) rıza gösterdiyseniz.

      Yasa veya mahkeme emriyle yasaklanmadığı takdirde veya talep bir acil durum teşkil ettiğinde, uygun olduğunu düşündüğümüzde, Verilerinize ilişkin yasal talepler hakkında sizi bilgilendirmeyi deneriz. Taleplerin yüzeysel veya belirsiz olduğuna veya uygun yetkilendirmeyi içermediğine inandığımızda bu tür taleplere itiraz edebiliriz.

      Kalp hızı verileri veya diğer sağlık verileri gibi özel kişisel veri kategorilerine giren veriler reklamcılarla veya benzer acentelerle asla paylaşılmayacaktır.

    2. Hizmetlerimiz.

      Profil. Profiliniz varsayılan olarak Runtastic’te arkadaşlarınız tarafından tamamen görünebilir Yani, Ürünlerinize arkadaş ekler eklemez bu kişiler, gruplara ve etkinliklere ne zaman katıldığınız da dahil olmak üzere, profilinizi görebilecektir. Gizlilik ayarlarınızda profil görünürlüğünüzü “Sadece ben” veya “Herkes” olarak da ayarlayabilirsiniz. Adınız, soyadınız ve profil resminizin herkese daima görünür olduğunu lütfen göz önünde bulundurun. Başkalarının size arkadaşlık isteği gönderebilmesi için bu gereklidir.

      Haber Akışı. Hizmetlerimiz gönderi, beğenme ve yorumlar gibi bilgilerin görüntülenmesine ve paylaşılmasına izin verir. Bir eylemin takip edilmesi, bir antrenman planının başlatılması, Premium Üyeliğe yükseltme veya yeni bir arkadaşlık bağlantısının oluşturulması gibi bazı işlemler Haber Akışında otomatik olarak paylaşılacaktır. Varsayılan ayar olarak, sadece siz ve arkadaşlarınız bu tür etkinlikleri Haber Akışında görebilirsiniz. Görünürlüğü dilediğiniz zaman gizlilik ayarlarınızdan değiştirebilirsiniz.

      Liderlik Sıralaması. Bir aktiviteyi takip ediyorsanız arkadaşlarınız arasında toplam mesafe, süre veya adım sayısını gösteren haftalık/aylık Liderlik Sıralamasına otomatik olarak katılacaksınız. Yani arkadaş eklediğiniz anda Liderlik Sıralamasına dahil olacaksınız. Dilediğiniz zaman gizlilik ayarlarınıza giderek bundan vazgeçebilirsiniz.

      Mücadeleler Bunlar belli bir zaman dilimi içinde belli bir amacı olan yarışmalardır. Kayıtlı kullanıcıların katılıp ödül kazanabileceği farklı mücadeleler vardır. Aynı mücadeleye katılan tüm kullanıcılara karşı sıralamanızı karşılaştırabilirsiniz. Ad, soyad ve profil fotoğrafıyla toplam mesafe ve toplam süre gibi bilgiler içeren performans ölçütleri belli bir mücadeledeki tüm kullanıcılara açıktır.

      Gruplar ve Topluluklar. Tüm kayıtlı kullanıcılar grup oluşturabilir ve diğerlerini bu gruplara ve topluluklara davet edebilir. Bir grup veya topluluk içinde diğer üyelerle etkileşimde bulunabilir ve sıralamanızı diğer tüm kullanıcılarla karşılaştırabilirsiniz. Ad, soyad ve profil fotoğrafıyla toplam mesafe ve toplam süre gibi bilgiler içeren performans ölçütleri belli bir grup veya topluluktaki tüm kullanıcılara açıktır.

      CANLI Takip. Ürünler diğer Runtastic kullanıcılarının bazı Ürünlerdeki spor aktivitenizle ilgili rotaları ve kalp hızı gibi verileri görmesini sağlayan bir (“CANLI Takip”) (“CANLI Takip”) özelliği içerir. CANLI Takip ya sadece tamamen etkinleştirilebilir ya da tamamen devre dışı bırakılabilir. CANLI Takip varsayılan olarak devre dışıdır ve kendi isteğinize göre etkinleştirilebilir. Etkinleştirildikten sonra, siz tekrar kapatmadığınız sürece yeni etkinlikler için aktif kalır. Bu özelliği etkinleştirerek bundan doğan riski kendinize ait olmak üzere sorumluluğu kabul edersiniz. Üçüncü tarafların antrenman rotanıza ve verilerinize erişmelerine izin vermek istemiyorsanız CANLI Takibi etkinleştirmemelisiniz.

      Kalp Hızı Monitörü. Runtastic'in toplayıp sakladığı ve sonrasında kullanıcı tarafından Kalp Hızı Monitörü yoluyla paylaşılan kişisel sağlık bilgileri Amerikan Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Güvenilirlik Kanunu (HIPAA) kapsamında korunmayabilir.

      HealthKit. Kayıtlı bir kullanıcı açıkça rıza gösterirse Runtastic ilgili kayıtlı kullanıcının HealthKit yoluyla elde edilen verilerini tıbbi araştırma amacıyla bir üçüncü tarafla paylaşabilir.

    3. Kullanabileceğiniz Hizmetler. Runtastic üçüncü taraf hizmetlerine bağlanmanızı sağlar. Örneğin; başka hesapları Runtastic profilinize bağlamak veya etkinliklerinizi arkadaşlarınızla paylaşmak için.

      Sağlık ve Form Tutma Hizmetleri. Runtastic, bilgilerinizi Apple HealthKit, Google Fit veya MyFitnessPal gibi diğer sağlık ve form tutma hizmetlerine sadece ilgili hizmetlere bağlandığınızda aktarım için açık rızanızla aktarır.

      Sosyal Ağlar ve Mesajlaşma Hizmetleri. Tamamlanan aktiviteleri Facebook, Twitter, WhatsApp, Telegram veya mobil cihazınızda kullanabileceğiniz diğer mesajlaşma hizmetleri yoluyla paylaşmaya karar verebilirsiniz. Verilerin ilgili mesajlaşma hizmeti tarafından sonraki kullanımı ve kapsamı üzerinde hiçbir etkiye veya bilgiye sahip olmadığımızı ve Verilerinizin ilgili mesajlaşma hizmeti sağlayıcısı tarafından kullanılmasına ilişkin hiçbir sorumluluk üstlenemeyeceğimizi lütfen göz önünde bulundurun. Ayrıntılar için lütfen mesajlaşma hizmetinin ilgili gizlilik politikalarına bakın.

    4. Hizmet Sağlayıcıları

      Hizmet Sağlayıcıları. Ürünlerimizi sunmamıza ve geliştirmemize destek olan diğerleriyle bilgilerinizi paylaşırız (örneğin; bakım, analiz, denetim, ödemeler, yolsuzlukların tespit edilmesi, pazarlama ve geliştirme). Hizmet sağlayıcıları bu görevleri bizim adımıza yerine getirmek için makul surette gerektiği kadarıyla bilgilerinize erişecektir ve bunları başka amaçlarla açıklamaları veya kullanmaları yasaktır. Adjust, Google, Facebook, Amazon Web Services, Inc., Emarsys eMarketing Systems AG, Pushwoosh, Inc., NewRelic, Inc., Apptimize, Inc. veya Zendesk, Inc. gibi işlemcileri kullanırız.

    5. adidas

      Açıklanan amaçlar için (bkz 4. Verileri Neden İşleriz?), aşağıdaki veri denetleyicileriyle (alıcı kategorileri)

      • Aktivite bilgileri
      • Davranış ve Profil bilgileri
      • Topluluk bilgileri
      • İletişim Bilgileri
      • Creators Club bilgileri (sadece adidas Üyelik Programı üyeleri için)
      • Cihaz bilgileri
      • Kimlik bilgileri
      • Konum bilgileri
      • Tercih bilgileri
      • Satın alma bilgileri
      • Ölçü bilgileri ve
      • Sosyal Medya bilgileri

      paylaşırız.

      • adidas Veri Denetleyicileri: adidas AG, adidas Yerel Satış Kurumuyla (bkz. burada) tüm konumlar için Ortak Denetçidir.

  6. Verileri Ne Kadar Süreyle Depolarız
    1. Saklama Süresi. Bizimle bir hesabınız olduğu sürece verilerinizi tutmamız gereklidir. AB içinde bir kullanıcıysanız ve verilerinizin silinmesini talep etmeden hizmetlerimizi kullanmayı bırakırsanız, bu verileri bir Runtastic ve adidas temas noktasıyla son etkileşiminizden sonra 25 ay boyunca tutarız. Bunun ötesinde, Verileri sadece yasal olarak gerektiğinde (garanti, zaman aşımı veya tutma süreleri nedeniyle) veya başka bir şekilde gerektiği takdirde saklarız.

    2. Hesabın Silinmesi. Hesabınızı silmeye karar verirseniz, aşağıdaki istisnalar hariç, Runtastic ve adidas'ın hakkınızda sahip olduğu tüm Veriler silinecektir:

      • Tarafınızdan kamuya açık hale getirilen her türlü bilgi (örneğin; rotalar, diğer kayıtlı kullanıcıların spor aktiviteleri hakkındaki yorumlar anonim hale getirilecek; yani ilgili detayların silinmiş bir kullanıcı tarafından sunulduğu açıklanacaktır).
      • Runtastic’in sözleşme yükümlülüklerini ifası veya yasal tutma sürelerine uyması için gerekli Veriler silinmeyecek, ancak gereken en az Veri düzeyine indirilecektir.

      Muhasebe amaçları gibi yasal sebeplerle gerektiğinde, Silme talebi Verileri etkilemez.

  7. Hangi Haklara Sahipsiniz
    1. Haklarınızın Kullanılması. Bölüm 7.2 ile 7.8 arasında tanımlanan haklarınızı kullanmak için lütfen e-posta yoluyla E-posta Adresine veya posta yoluyla posta adresimize talep gönderin.

    2. Rızanın Geri Alınması. İşleme için rızanın gerektiği durumlarda, gelecekteki veri işlemeler için rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Ancak bu, geri almadan önce var olan rızaya dayanarak, işlemenin yasaya uygunluğuna etki etmez. Bazı durumlarda, başka bir yasal gerekçemizin olması halinde veya rızanın geri alınması bazı işleme faaliyetleriyle sınırlanmış olduğundan, rızanızı iptal etmenizden sonra bilgilerinizi hala işleyebiliriz.

    3. Erişim Hakkı. (i) Verilerinizin bizim tarafımızdan işlenip işlenmediğini öğrenme, ve işleniyorsa (ii) Veriler hakkında daha spesifik bilgiler edinme hakkına sahipsiniz. Daha spesifik bilgiler; diğer konuların yanı sıra, işlemenin amaçları, Veri kategorileri, Verilerin muhtemel alıcıları ve depolama süresini içerir.

    4. Düzelttirme Hakkı. Hakkınızdaki yanlış Verileri düzeltmemizi isteme hakkına sahipsiniz. İşlediğimiz Verilerin doğru olmaması halinde bunları, fazla gecikme olmadan düzeltip size bilgilendireceğiz. (i) Bilgilerinizin çoğunu ayarlar kısmında düzeltebileceğinizi ve (ii) Ürünümüzdeki her türlü veriyi düzeltmemizin teknik açıdan mümkün olmadığını lütfen göz önünde bulundurun.

    5. Silme Hakkı. Sizinle ilgili depoladığımız Verileri silme hakkına sahipsiniz. Bunu yapmak isterseniz, lütfen Web Sitesindeki hesap ayarlarınıza giderek hesabınızı orada silin. Bunu yapamazsanız, lütfen E-posta Adresinden bizimle iletişime geçin. Bir güvenlik önlemi olarak, bu silme işlemini doğrulamanız için size bir e-posta göndereceğiz. Verilerinizi bu doğrulama sonrasında sileceğiz. Hesabınız silindikten sonra bile telefonunuzda depolanmış Veri kalabileceğini lütfen göz önüne alın.

    6. İşlemeyi Kısıtlama Hakkı. Aşağıdaki durumlarda bizden Verilerinizin işlenmesini kısıtlandırmamızı isteme hakkına sahipsiniz:

      • paragraf 7.4 uyarınca bir sorgulama yaptığınızda, ve şunları talep ettiğinizde;
      • Verilerinizin işlenmesinin yasadışı olduğuna inanmanız, ancak Verilerin silinmesine karşı olmanız halinde;
      • yasal taleplerin oluşturulması, uygulanması veya savunulması için Verilere hâlâ ihtiyaç duyduğunuzda; veya
      • paragraf 7.8 uyarınca işlenmelerine itiraz ettiğinizde.
    7. Veri Taşınabilirliği Hakkı. (i) Verilerinizin bir kopyasını yapılandırılmış, yaygın kullanılan ve makinede okunabilir bir formatta alma ve (ii) bu Verileri tarafımızdan engellenme olmaksızın başka bir denetleyiciye iletme hakkına sahipsiniz. Verilerinizin bir kopyasını Web Sitesinde hesap ayarlarınız kısmından indirebilirsiniz.

    8. İtiraz Hakkı. Bu hükümlere dayalı olarak profil çıkarılması da dahil, yasal dayanağımızı meşru menfaatlerimizin oluşturduğu Verilerin işlenmesine itiraz etme hakkına sahipsiz. Ayrıca, Verilerin doğrudan pazarlama amaçları için işlenmesine itiraz etme hakkına da sahipsiniz.

    9. Şikayette Bulunma Hakkı. Verilerin işlenmesinin geçerli bir kanunu ihlal ettiğine inanıyorsanız, yerel düzenleyici otoriteye şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

  8. Diğer Önemli Bilgiler
    1. Yasal Dayanaklar. Veri koruma kanunları sadece işlemek için yasal dayanaklara sahip olduğumuzda Verilerinizi toplama ve işleme iznine sahip olduğumuzu belirtir. Verilerin işlenmesinin yasalara uygunluğu şunlardan kaynaklanır:

      • İşlemeye (açık) rıza gösterdiğiniz durumlarda, (açık) rızanız;
      • Ürünün tatmin edici bir şekilde kullanımı için Verilere ihtiyaç duyulmasında olduğu gibi, kullanıcı sözleşmenizin ifası için gerekmesi;
      • Runtastic veya bir üçüncü tarafın meşru menfaatleri için gerekmesi, örneğin; çerezler, eklentiler veya hedeflendirilmiş reklamlar kullanmamız.

      Meşru menfaatlerimiz siz, Runtastic ve diğerlerinin güvenlik tehditlerinden veya yolsuzluklardan korunmasını, tüm geçerli kanunlara uyulmasını, şirket birleşme ve satın alımları gibi olası kurumsal işlemler dahil işimizin yönetilmesini ve geliştirilmesini (örneğin; müşteri hizmetleri, raporlama), kullanıcıların form tutma deneyimlerini paylaşmalarının ve birbirleriyle bağlanmalarının sağlanmasını ve tüm form tutma ve sağlıkla ilgili görüşlerini ifade etmelerini içerir.

    2. Güvenlik Önlemleri. Verilerinizi gözetmeyi ve her türlü izinsiz veya yasadışı işleme ve tüm yanlışlıkla kaybolma, tahribat veya zararlara karşı korumak için uygun teknik ve kurumsal güvenlik önlemlerini uygulamayı taahhüt ederiz. Bu güvenlik önlemleri en yeni teknolojik gelişmelere uyumun sağlanmak için düzenli olarak gözden geçirilmektedir.

    3. Kişisel Verilerinizi EU/EEA dışına aktardığımızda Runtastic ne yapar? Kişisel Veri işleme faaliyetine bağlı olarak, Kişisel Veriler farklı “Alıcı Kategorileriyle” paylaşılır. Alıcının EU/EEA dışında bulunduğu durumlarda, AB Komisyonu onaylı AB Standart Sözleşme Maddelerinin imzalanması veya AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesini onaylayan ve buna uyan satıcılar seçmek gibi gerekli önlemleri uygulamaya sokmuş bulunmaktayız.

  9. Gizlilik Politikasında Değişiklikler
    1. Genel. Günlük işletme faaliyetlerinden kaynaklanan değişiklikleri yansıtmak amacıyla, Gizlilik Politikasını düzenli olarak gözden geçirir ve güncelleriz. En son ne zaman değişiklik yaptığımızı öğrenmek için, dilediğinizde Gizlilik Bildiriminin tarihini kontrol edebilirsiniz. Haberdar olmanız gereken önemli değişiklikler yaptığımızda size bildireceğiz.

    2. Son Güncelleme. Bu Gizlilik Politikası en son 25 Eyl, 2019 tarihinde değiştirilmiştir.

  10. Sorular, Şikayetler ve Destek
    Müşteri Hizmetlerine soru sorun: Genel destek sayfaları GDPR yardım sayfaları
    dataprotection@runtastic.com runtastic GmbH Pluskaufstraße 7 4061 Pasching Avusturya
    Avusturya Veri Koruma Yetkilisi Österreichische Datenschutzbehörde dsb@dsb.gv.at +43 (0) 1 52152 2550 Barichgasse 40-42 1030 Wien Avusturya https://www.dsb.gv.at/kontakt