PRIVACYBELEID

Updates in ons privacybeleid


Bij Runtastic streven we er altijd naar om jou de beste ervaring te bieden en jouw privacy is belangrijk voor ons.

Dit privacybeleid:

  • maakt het gemakkelijker voor jou om te begrijpen welke gegevens we verzamelen en hoe we die gebruiken

  • geeft je meer controle over je gegevens

  • en geeft je een gedetailleerde uitleg van je rechten als gebruiker.

  1. Over het algemeen
    1. Runtastic GmbH, FN 334397k, Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Oostenrijk (zie ons impressum) (“Runtastic“), is een merk van adidas AG (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Duitsland) (“adidas“). Wij, het team van Runtastic, met e-mailadres: dataprotection@runtastic.com (“e-mailadres”), verwerken uw persoonsgegevens als u onze apps gebruikt (“apps”, klik hier voor een lijst van alle apps) of website (“website” en, samen met de apps, “producten”). De verwerking van uw persoonsgegevens vindt plaats in overeenstemming met de toepasselijke lokale wetgeving inzake gegevensprivacy, bv. de algemene verordening gegevensbescherming van de EU (“AVG“) en de Oostenrijkse gegevensbeschermingswet in zijn huidige vorm.

    2. In dit privacybeleid (“privacybeleid”) willen we u informatie over ons, de aard, omvang en doeleinden van de gegevensverzameling en het -gebruik verstrekken, zodat u inzicht krijgt in de verwerking van uw persoonsgegevens.

  2. Beheerder
    1. Beheerder. Over het algemeen is de beheerder voor de gegevensverwerking Runtastic. Wat betreft het adidas-lidmaatschapsprogramma, is adidas de gegevensbeheerder. U kunt via e-mail contact met ons opnemen.

    2. Functionaris voor gegevensbescherming. U kunt contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via het e-mailadres. Als u vragen heeft over het verwerken van uw persoonsgegevens, neem dan contact met hem of haar op.

  3. Welke gegevens we verzamelen en verwerken
    1. Over het algemeen. Runtastic verwerkt persoonsgegevens die u als gebruiker van de producten aan ons beschikbaar stelt, bijvoorbeeld door onze producten te gebruiken, en die anderen aan ons verstrekken (“gegevens”).

    2. Categorieën persoonsgegevens.

      Dit zijn de categorieën persoonsgegevens die we direct of indirect over u verzamelen:

      Identiteitsgegevens: hieronder vallen uw naam [voornaam, achternaam, initialen], geboortedatum, e-mailadres, uniek consumentenidentificatienummer (inclusief uw adidas-lidmaatschapsprogrammanummer), identificatoren op sociale media en informatie die aan ons wordt doorgegeven via uw Facebook- of Google-account, de vingerafdruk van uw apparaat en de cadeauboncodes die aan u zijn toegewezen. We gebruiken deze om uw identiteit te verifiëren.

      Contactgegevens: deze bestaan uit uw telefoonnummer, verzend- en factuuradres, e-mailadres, Messenger-ID, naam op sociale media en elk ander communicatiekanaal dat u heeft gebruikt om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We gebruiken deze om voor verschillende redenen contact met u op te nemen, afhankelijk van de hieronder vermelde doeleinden.

      Locatiegegevens: deze bestaan uit uw woonlocatie, huidige aanmeldlocatie [IP-adres], en/of gps-locatie (als u deze met ons wilt delen, bijvoorbeeld via de instellingen van uw mobiele apparaat), of andere telefoongerelateerde gegevens (bv. via wifi of bluetooth), of de specifieke website van Runtastic en adidas die u heeft bezocht en die ons aanwijzingen kan geven over waar u zich bevindt. We gebruiken het om onze producten te bedienen en uw productervaring aan te passen aan uw locatie.

      Maatgegevens: deze bestaan uit uw schoenmaat, kledingmaat, lengte, gewicht, borst-, taille-, heupmaat, binnenbeenlengte, lichaamsvorm en afstand tussen hiel en teen. We gebruiken deze om onze producten te beheren en ervoor te zorgen dat uw artikelen passen.

      Aankoopgegevens - deze bestaan uit: betalingsprovider, duur van uw Runtastic-abonnement, prijs, valuta en btw (op basis van landinformatie). We gebruiken betalingsproviders om betalingen te verwerken. Hoewel we zelf geen creditcardgegevens opslaan, slaan we een betalings-ID op dat wordt verstrekt door de respectieve provider (bijv. Apple, Google, Adyen, PayPal), en dat aan u kan worden toegewezen. We gebruiken het om uw betalingen te verwerken.

      Gedrags- en profielgegevens: deze bestaan uit uw adidas-winkelgeschiedenis, de adidas-winkelvoorkeuren, interacties in de winkel, productrecensies, interacties via sociale media met ons en alle andere gegevens die we over u hebben om ons te informeren over u als consument, waaronder 'communitygegevens'. We gebruiken deze om u beter als consument te kennen, zodat we u marketingberichten kunnen sturen met alleen producten en diensten waarin u volgens ons misschien geïnteresseerd bent.

      Communitygegevens: deze bestaan uit vriendschaps- en volgersinformatie in de Runtastic-community, door u verstrekte gegevens wanneer u deelneemt aan verschillende Runtastic- of adidas-evenementen en groepen/communities, hetzij als trainer, teamlid, deelnemer of als promotor van onze evenementen, zoals bijvoorbeeld foto's, video's, uw team, uw interesses en voorkeuren, uw feedback, uitslagen, deelname aan evenementen, gekoppelde groepen en registratiegegevens.

      Als u ons nadrukkelijk toestemming geeft om toegang te krijgen tot uw telefoonboek, dan vergelijken we de e-mailadressen van uw contactpersonen met e-mailadressen van geregistreerde gebruikers van Runtastic en sturen we u een lijst met vriendsuggesties. Deze informatie slaan we op geen enkele manier op.

      We gebruiken communitygegevens om onze producten te beheren, evenementen en communities te organiseren en om u in contact te brengen met andere leden binnen onze communities.

      Gegevens op sociale media: deze bestaan uit gegevens verkregen door uw interactie met ons op verschillende sociale mediakanalen, zoals Facebook, Instagram, Google etc., waaronder: alle sociale mediagegevens die openbaar beschikbaar zijn, zoals uw namen op sociale media, interacties en openbare berichten op sociale media, uw 'vind-ik-leuks' en andere reacties, uw contactpersonen op sociale media, uw foto's die openbaar zijn of die u naar ons stuurt door ons te vermelden of door onze berichten op sociale media te volgen door gebruik te maken van 'namen' ('handles') of 'hashtags'. We verkrijgen deze gegevens direct van het sociale medianetwerk (bijv. Facebook, Snapchat, Instagram etc.) of indirect via derden waarmee we overeenkomsten hebben afgesloten.

      Apparaatgegevens: deze bestaan uit gegevens over uw apparaat of browser, waardoor we een idee krijgen over uw browsegedrag of apparaatgebruik. Uw apparaatgegevens worden door onze app verzameld en uw browserinformatie wordt door onze cookies, tags en pixels verzameld. Dit is vaak vereist voor netwerkbeveiliging. Dit omvat, maar is niet beperkt tot: IP-adres, datum en tijd van het bezoek, hoelang u op onze website bent gebleven, verzonden gegevensvolume, de verwijzings-URL (als u via een andere website of een advertentie naar onze website kwam), de pagina's die u op onze website heeft bezocht, uw browsertype (inclusief taal en versie van de browsersoftware) en add-ons, apparaat-ID en eigenschappen, apparaattype, versies, besturingssysteem.

      Activiteitsgegevens: deze bestaan uit fitnessgegevens (bijvoorbeeld start- en eindtijden van trainingen, activiteitstype, sportcategorie), sensorgegevens (waaronder maar niet beperkt tot: stapdoel, duur, tempo, afstand, calorieën, hartslag, RunScore en snelheid), voedingsinformatie (bv. tijd, calorieën, maaltijdinformatie (naam, type, macronutriënten, micronutriënten) en andere gegevens (bv. routes en foto's inclusief locatiegegevens) met betrekking tot uw fitness-app. We gebruiken deze om u te helpen uw prestatiedoelstellingen en gebruikerservaringen te verbeteren en om te identificeren welke producten het beste bij u passen op basis van uw trainingspatronen.

      Voorkeursinformatie - deze bestaan uit: voorkeurstaal, inloglocatie, eenheden (afstand, gewicht, temperatuur), persoonlijke doelen en motivatie (bijvoorbeeld jaarlijks hardloopdoel, gewichtsdoel), informatie over uw trainingsschema (bijvoorbeeld startdatum, trainingsschema, bijbehorende fitnessactiviteiten), schoengegevens (merk, model, maat, kleur, afbeelding) en uw adidas-productrecensies. We gebruiken deze voor uw gemak bij het bezoeken van of winkelen via onze websites en apps.

      Creators Club-gegevens: deze bestaan uit unieke lididentificatie (lid-ID), datum waarop u lid werd, winkel-ID (als u zich in een winkel heeft aangemeld), bron-ID, land en merk van uw oorspronkelijke lidmaatschap, lidmaatschapspunten, geschiedenis van betrokkenheid, beloningsgeschiedenis, lidmaatschapsvouchers gekoppeld aan leden.

    3. Gegevens van derden.

      Registratie via Facebook of Google

      Als u een Runtastic-account aanmaakt via sociale media-login, ontvangen we de volgende informatie:

      • Facebook Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, V.S., “Facebook”): Voor- en achternaam, e-mailadres, geslacht, geboortedatum, profielfoto;
      • Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, VS, “Google”): Voor- en achternaam, e-mailadres, geslacht, geboortedatum en profielfoto.

      Vriendenlijst Facebook

      We ontvangen informatie over uw vrienden op Facebook als u ons nadrukkelijk toestemming geeft om hiervoor toegang te krijgen. We gebruiken deze informatie om vriendschapssuggesties te maken in producten, maar we slaan deze informatie niet op.

      Fitnessactiviteitsgegevens importeren vanuit gekoppelde accounts

      Algemeen. We bieden automatische import van uw fitnessactiviteitsgegevens vanuit andere platforms zoals Garmin, Nokia Health (Withings) en Fitbit. U dient vooraf nadrukkelijk toestemming te geven om uw account via deze platforms te verbinden met uw Runtastic-account om dergelijke gegevens te importeren.

      Apple HealthKit. We gebruiken Apple’s (Apple Inc., 1 Infinite Loop, Cupertino, CA 95014, V.S.; “Apple”) HealthKit (klik hier voor meer informatie) framework, dat een centrale opslagplaats biedt voor gezondheids- en fitnessgegevens op iPhone en Apple Watch en, met de nadrukkelijke toestemming van de gebruiker, kunnen apps communiceren met de HealthKit-winkel om toegang te krijgen tot deze gegevens en deze te delen. We verwerken de volgende gegevens verkregen via het HealthKit framework en de Apple CoreMotion-verwerker (klik hier voor meer informatie), voor het hieronder beschreven doel en met nadrukkelijke toestemming van de gebruiker: stappen, calorieën, afstand, duur en hartslag. Nieuwe gegevensattributen kunnen worden toegevoegd aan het HealthKit framework, die worden weergegeven in het product en waar uw toestemming voor nodig is. Runtastic en Runtastics aanbieders van analysediensten kunnen betrokkenheidsgegevens analyseren voor onderzoeksdoeleinden die zijn ontworpen om een gepersonaliseerde ervaring te bieden en betrokkenheid bij gezonde gewoonten te motiveren. Runtastic gebruikt geen informatie verkregen via het HealthKit framework voor marketingdoeleinden of vergelijkbare diensten. U kunt altijd Runtastics toegang tot uw gegevens stoppen door de instellingen van uw mobiele apparaat te wijzigen.

      Google Fit. We gebruiken Google’s Fit SDK (klik hier voor meer informatie), dit is een open platform waarop gebruikers hun fitnessgegevens kunnen controleren. We verwerken de volgende gegevens verkregen via Google Fit SDK, voor de hieronder beschreven doelen en met nadrukkelijke toestemming van de gebruiker: stappen, calorieën, afstand, duur en hartslag. Nieuwe gegevensattributen kunnen worden toegevoegd aan het Google Fit framework, die worden weergegeven in het product en waar uw toestemming voor nodig is.

      adidas

      Als merk van adidas kunnen we uw persoonsgegevens ontvangen en verwerken (zie hier categorieën van persoonlijke gegevens):

      • Activiteitsgegevens
      • Gedrags- en profielgegevens
      • Communitygegevens
      • Contactgegevens
      • Creators Club-gegevens (alleen voor leden van het adidas-lidmaatschapsprogramma)
      • Apparaatgegevens
      • Identiteitsgegevens
      • Locatiegegevens
      • Gegevens over voorkeuren
      • Aankoopgegevens
      • Maatgegevens
      • Gegevens op sociale media

      voor de beschreven doelen (zie 4. Waarom we gegegevens verwerken).

    4. Gebruik van diensten

      Google Analytics

      Deze website gebruik Google Analytics, een webanalysedienst van Google. Google Analytics maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid voor meer informatie over cookies en hoe u zich hiervoor kunt afmelden. We gebruiken Google Analytics om het gebruik van onze producten te analyseren en constant te verbeteren. De producten gebruiken Google Analytics in combinatie met de optie “_anonymizeIP()”. Dit betekent dat IP-adressen in verkorte vorm worden verwerkt om de overdracht van persoonsgegevens te voorkomen. De basis voor de verwerking van gegevens bestaat uit onze legitieme belangen.

      Firebase & Google Analytics for Mobile

      Algemeen. Voor apps op iOS en Android gebruiken we Google’s Firebase (klik hier voor meer informatie) en Google Analytics for Mobile (klik hier voor meer informatie). Gebruikersgegevens worden in geanonimiseerde vorm overgedragen aan Google. Onze apps gebruiken identificatie voor mobiele apparaten, inclusief Google Advertising ID (“GAID”) en de gebruikersnaam voor Advertenties voor iOS (“IDFA”), evenals technologieën die vergelijkbaar zijn met cookies voor het gebruik van de Analytics for mobile-dienst.

      Doel. We gebruiken Firebase en Google Analytics om het gebruik van onze producten te analyseren en constant te verbeteren. Aan de hand van de statistieken kunnen we onze diensten verbeteren en interessanter maken voor gebruikers. In die speciale gevallen waarin persoonsgegevens worden doorgegeven aan de VS, is Google gecertificeerd via een EU-VS-privacyschild. De basis voor de verwerking van gegevens bestaat uit onze legitieme belangen.

      Adjust

      Voor apps op iOS en Android gebruiken we de diensten van Adjust GmbH (Saarbrücker Str. 37a, 10405 Berlijn, Duitsland, “Adjust”). Dit stelt ons in staat om bij te houden en te analyseren welke marketingkanalen of bronnen de beste resultaten opleveren om gebruikers te vragen de producten te downloaden en ons te helpen begrijpen hoe onze gebruikers onze app gebruiken. Voor dit doeleinde verwerkt Adjust mobiele identificatiegegevens zoals IDFA, GAID of vergelijkbare mobiele identificatiegegevens. Klik hier voor meer informatie over Adjust, met name sectie 3. Klik hier om het volgen door Adjust te stoppen. De basis voor de verwerking van gegevens bestaat uit onze legitieme belangen.

      Runtastic Event Tracking

      Als u onze producten gebruikt, verzamelen we bepaalde evenementeninformatie (bv. openen van een Runtastic app, het starten van een sportactiviteit) en sturen we deze naar onze servers. Hiermee kunnen we het gebruik van onze producten analyseren en constant verbeteren.

      Facebook Analytics

      Voor apps op iOS en Android gebruiken we Facebook Analytics (klik hier voor meer informatie). Dit stelt ons in staat om bij te houden en te analyseren welke marketingkanalen of bronnen, wat betreft Facebook, de beste resultaten opleveren om gebruikers te vragen de producten te downloaden en ons te helpen begrijpen hoe onze gebruikers onze app gebruiken. Voor dit doeleinde verwerkt Facebook Analytics mobiele identificatiegegevens zoals IDFA, GAID of vergelijkbare mobiele identificatiegegevens. Klik hier voor meer informatie over Facebook Analytics. De basis voor de verwerking van gegevens bestaat uit onze legitieme belangen.

    5. Cookies en vergelijkbare technologieën.

      Cookies

      Wat zijn cookies? De website gebruikt 'cookies' – kleine tekstbestanden die op uw computer of mobiele apparaat geplaatst worden en/of opgeslagen worden door de browser. De basis voor de verwerking van gegevens via cookies bestaat uit onze legitieme belangen.

      Cookiebeleid. Meer informatie over de cookies die we gebruiken, welke persoonlijke data ze eventueel verzamelen en hoe u ze kunt uitschakelen, vindt u hier in ons Cookiebeleid.

      Do Not Track-signalen De producten herkennen of reageren niet op door de browser geïnitieerde Do Not Track-signalen. Ga naar https://allaboutdnt.com voor meer informatie over Do Not Track-signalen

  4. Waarom we gegevens verwerken (“doelen”)
    1. De producten bedienen. Runtastic en adidas verwerken uw gegevens om u een naadloze gebruikerservaring te kunnen bieden bij het gebruik van de producten.

      Diensten verlenen. Om de producten te bedienen en diensten te verlenen, waaronder

      • uw toegang tot een account bevestigen;
      • uw gezondheids- en fitnessactiviteiten volgen en weergeven
      • uw trainingsvoortgang en -statistieken weergeven; en

      wereldwijde referentie voor alle adidas/Runtastic-platforms. We weten dat u geen gebruikersnamen en wachtwoorden wilt onthouden en dat u zich niet meerdere keren wilt registreren. We slaan uw aanmeldgegevens voor adidas/Runtastic op in ons wereldwijde verificatieplatform van adidas, zodat onze gebruikers zich met één set aanmeldgegevens ('adidas-aanmelding') kunnen aanmelden bij alle platforms, portalen, diensten, communities en apps die worden beheerd door of namens gegevensbeheerders van adidas (waaronder de Runtastic-app en -diensten) ('adidas-platforms'). Wanneer u uw adidas-/Runtastic-aanmelding gebruikt om een adidas-/Runtastic-platform te bezoeken, gebruiken we vanuit ons wereldwijde verificatieplatform een token om uw identiteit te verifiëren. Dit draagt ook bij aan onze netwerk- en domeinbeveiliging. De basis voor de verwerking van gegevens bestaat uit onze legitieme belangen.

      Vrienden zoeken. Het gemakkelijker maken voor u om andere mensen te vinden en contact met ze op te nemen. We kunnen de informatie die u binnen de producten hebt gedeeld, inclusief gps-gegevens, gebruiken om verbindingen tussen u en mensen die u mogelijk kent, voor te stellen. We kunnen bijvoorbeeld informatie die we over u te weten komen door het gebruik van de producten door u en uw vrienden, en gegevens die u en anderen verstrekken, gebruiken om mensen voor te stellen die u mogelijk kent of waarmee u mogelijk via onze producten wilt handelen.

      Klantenservice. Om uw verzoeken te onderzoeken, te beantwoorden en klachten en serviceproblemen op te lossen, bv. om contact met u op te nemen over een vraag die u hebt ingediend bij onze klantenservice.

    2. Zakelijk. We verwerken uw gegevens om onze zakelijke behoeften te beheren.

      Prestaties. We verwerken gegevens om het gebruik van onze producten te controleren, analyseren en verbeteren, evenals om de veiligheid of integriteit van de producten en hun prestaties en functionaliteit te beschermen. We analyseren bijvoorbeeld gebruikersgedrag en doen onderzoek naar de manier waarop u onze producten gebruikt.

      Onderzoek en ontwikkeling. We verwerken gegevens, inclusief openbare feedback, om onderzoek te doen voor de verdere ontwikkeling van onze producten, om u en anderen een betere, meer intuïtieve en gepersonaliseerde ervaring te bieden en de groei en betrokkenheid van gebruikers bij onze producten te stimuleren.

      adidas-lidmaatschapsprogramma (indien van toepassing).

      Houd er rekening mee dat dit onderdeel alleen van toepassing is als u lid bent van het adidas-lidmaatschapsprogramma. Als u lid bent van het adidas-lidmaatschapsprogramma, dan bewaart en beheert adidas uw lidmaatschap zoals beschreven in deel B van de algemene voorwaarden van Runtastic. Details over alle gegevensverwerkingsactiviteiten van adidas kunt u hier lezen.

      In het bijzonder worden uw persoonsgegevens gebruikt om, maar niet beperkt tot:

      • uw clubpunten te berekenen om uw beloningen toe te kennen;
      • u toegang te verlenen tot speciale aanbiedingen en promoties;
      • u uitnodigingen voor exclusieve evenementen te sturen;
      • u toegang te verlenen tot producten met een beperkte oplage;
      • u toegang te verlenen tot een Premium Runtastic-abonnement wanneer u daarvoor in aanmerking komt;

      Wanneer u uw lidmaatschaps-ID van het adidas-lidmaatschapsprogramma gebruikt, ontvangt adidas de gegevens om beloningspunten voor u te berekenen, zoals wanneer u een aankoop doet in deelnemende adidas-winkels.

      U ontvangt marketinge-mails van Runtastic en adidas als u lid bent van het adidas-lidmaatschapsprogramma.

      Wanneer u de apps gebruikt met uw adidas-lidmaatschapsprogramma, gebruiken Runtastic en adidas pushmeldingen binnen de app om gegevens over uw lidmaatschap of promotionele activiteiten en aanbiedingen te communiceren. U kunt pushmeldingen op elk gewenst moment uitschakelen via 'Instellingen' op uw mobiele apparaten. Als u pushmeldingen uitschakelt, moeten Runtastic en adidas echter mogelijk via e-mail contact met u opnemen voor belangrijke berichten met betrekking tot uw lidmaatschap. De basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens bestaat uit het uitvoeren van het contract.

      Marketing algemeen. We verwerken gegevens om u (op maat gemaakt) marketingmateriaal te leveren over adidas-/Runtastic-producten en online diensten.

      Marketinge-mails en pushberichten. Met uw toestemming sturen Runtastic en adidas u gepersonaliseerde marketinge-mails of pushberichten met informatie over fitness- en gezondheidsgerelateerde onderwerpen, evenals adidas-producten. Op basis van uw toestemming deelt Runtastic persoonsgegevens met adidas voor personalisatiedoeleinden en vice versa.

      We willen u laten weten dat we uw gebruikersgedrag beoordelen bij het lezen van de e-mails met behulp van zogenaamde webbakens of trackingpixels. De hierdoor aangemaakte informatie wordt vervolgens gekoppeld aan de gegevens die zijn verzameld in 3.2 Categorieën van persoonsgegevens, uw e-mailadres en een individuele gebruikersnaam. Met deze samengevoegde informatie kunnen we een gebruikersprofiel maken om onze marketinge-mails/pushberichten te personaliseren. We verzamelen gegevens als u 'klikt op' onze e-mails, of op links, en combineren dit met uw acties in het product.

      We slaan uw gegevens op en gebruiken deze voor e-mailmarketing of marketing op de website van Runtastic en adidas. U kunt uw toestemming voor marketinge-mails en pushberichten op elk gewenst moment intrekken door op de link aan het einde van de e-mail te klikken of uw apparaatinstellingen voor pushberichten te wijzigen. We bewaren de trackinginformatie zolang u bent geabonneerd op onze marketinge-mails.

      Gerichte berichten op advertentieplatforms van derden.

      Runtastic en adidas maken gebruik van advertentieplatforms van derden, zoals (maar niet beperkt tot) Facebook, Google, YouTube, Instagram, Twitter, Snapchat en Pinterest om u berichten te sturen die op u zijn afgestemd op basis van uw gedrag en surfpatroon, op specifieke tijden en vanuit specifieke locaties van deze platforms om de efficiëntie van onze advertentiecampagnes te verhogen. Runtastic en adidas gebruiken oplossingen van derden, zoals Google Audience en Facebook Audience (maar niet beperkt tot), zodat we onze campagnes en berichten voor onze consumenten beter kunnen afstemmen. Uw persoonsgegevens (zie 3.2 Categorieën van persoonsgegevens) worden gedeeld met advertentieplatforms van derden en deze zullen proberen uw profiel in hun database af te stemmen om de optimale tijd en plaats te bepalen (bv. de pagina die u bezoekt) om u een advertentie van Runtastic of adidas te tonen. We moeten ook de nodige gegevens analyseren om de impact van onze campagnes te begrijpen. Als u niet accepteert dat we uw persoonsgegevens voor dit doel gebruiken en delen, zult u nog steeds willekeurig op andere platforms advertenties van Runtastic en/of adidas zien.

      U kunt meer lezen over hoe onze advertentiepartners ons helpen dit doel te bereiken door hun websites te bezoeken:

      Gepersonaliseerde Google-advertenties: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465 Google-advertentiebeleid: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

      Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531 Algemene voorwaarden Facebook Custom Audience: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

      De basis voor de verwerking van uw gepersonaliseerde gegevens is gebaseerd op uw marketingtoestemming. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken in uw privacy-instellingen. Na het intrekken van uw toestemming kan het enkele dagen duren voordat u uit alle doelgroepen bent verwijderd.

    3. Naleving en handhaving.

      Naleving. Wij verwerken uw gegevens om te voldoen aan onze verplichtingen en in overeenstemming met alle toepasselijke wet- en regelgeving.

      Handhaving. We verwerken uw gegevens als we denken dat dit nodig is voor beveiligingsdoeleinden of om mogelijke fraude of andere schendingen van onze algemene voorwaarden of dit privacybeleid en/of pogingen om onze leden of bezoekers te schaden, te onderzoeken.

  5. Delen van persoonsgegevens
    1. Algemeen.

      We delen gegevens met derden

      • als dit nodig is voor de doeleinden,
      • op verzoek van een nationale autoriteit,
      • wegens een rechterlijke uitspraak,
      • indien vereist door de wet,
      • indien nodig om onderzoek te doen en ons te verdedigen tegen claims of beschuldigingen van derden,
      • om de rechten en veiligheid van Runtastic, onze leden of personeel uit te oefenen of te beschermen, of
      • als u vooraf (expliciet) heeft ingestemd.

      We proberen u te informeren over wettelijke eisen omtrent uw gegevens wanneer we denken dat deze geschikt zijn, tenzij dit wettelijk of per rechterlijke uitspraak is verboden, of wanneer het verzoek een noodgeval is. We kunnen dergelijke eisen betwisten wanneer we van mening zijn dat de verzoeken overmatig, vaag of niet dringend genoeg zijn.

      Speciale categorieën persoonsgegevens, zoals hartslaggegevens of andere gezondheidsgegevens, zullen nooit worden gedeeld met adverteerders of soortgelijke instanties.

    2. Onze diensten.

      Profiel. Uw profiel is standaard volledig zichtbaar voor uw vrienden in Runtastic. Dit betekent dat zodra u vrienden toevoegt aan producten, deze mensen uw profiel kunnen zien, inclusief als u deelneemt aan groepen en evenementen. In uw privacy-instellingen kunt u uw profielzichtbaarheid instellen op "Alleen ik" of "Iedereen". Houd er rekening mee dat uw voornaam, achternaam en profielfoto altijd voor iedereen zichtbaar zijn. Anders kunnen andere personen u geen vriendschapsverzoek sturen.

      Nieuwsfeed. Onze diensten maken het bekijken en delen van informatie mogelijk, waaronder berichten, likes en reacties. Bepaalde acties, zoals het volgen van een activiteit, het starten van een trainingsschema, het upgraden naar Premium-lidmaatschap of een nieuwe vriendschap, worden automatisch in de nieuwsfeed geplaatst. Standaard kunnen alleen u en uw vrienden dergelijke activiteiten in hun nieuwsfeed zien. U kunt de zichtbaarheid op elk gewenst moment wijzigen in uw privacy-instellingen.

      Uitslagen. Als u een activiteit instelt, wordt u automatisch opgenomen in de wekelijkse/maandelijkse uitslagen met verzamelde afstand, duur of aantal stappen onder uw vrienden. Dit betekent dat zodra u vrienden toevoegt, u opgenomen wordt in de uitslagen. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken in uw privacy-instellingen.

      Uitdagingen Dit zijn wedstrijden met een specifiek doel in een bepaald tijdsbestek. Er zijn verschillende uitdagingen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers om mee te doen en met de mogelijkheid om prijzen te winnen. U kunt uw ranking vergelijken met alle gebruikers die deel uitmaken van dezelfde uitdaging. Voornaam, achternaam, profielfoto en prestatiestatistieken (bijv. totale afstand, totale duur) zijn zichtbaar voor alle gebruikers binnen een specifieke uitdaging.

      Groepen & communities. Elke geregistreerde gebruiker kan groepen aanmaken en andere gebruikers voor die groep uitnodigen; gebruikers kunnen ook worden uitgenodigd voor communities. Binnen een groep of community kunt u communiceren met andere leden en uw ranking vergelijken met alle gebruikers. Voornaam, achternaam, profielfoto en prestatiestatistieken (bijv. totale afstand, totale duur) zijn zichtbaar voor alle gebruikers binnen een specifieke groep of community.

      LIVE Tracking. De producten bevatten “LIVE Tracking” (“LIVE Tracking”), waarmee andere Runtastic-gebruikers de route en gegevens kunnen zien, evenals de hartslag, van uw sportactiviteiten bij bepaalde producten. LIVE Tracking kan alleen volledig geactiveerd of volledig gedeactiveerd worden. LIVE Tracking is standaard gedeactiveerd en kunt u naar wens activeren. Zodra de functie is geactiveerd, blijft deze geactiveerd voor nieuwe activiteiten, tenzij u deze weer uitzet. Door de functie te activeren, accepteert u de verantwoordelijkheid voor dergelijke activatie op eigen risico. Als u derden geen toegang wilt verlenen tot uw trainingsroute en -gegevens, moet u LIVE Tracking deactiveren.

      Hartslagmeter. Persoonlijke gezondheidsinformatie verzameld en opgeslagen door Runtastic, en vervolgens gedeeld door de gebruiker via de hartslagmeter, is mogelijk niet beschermd door de American Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA, Amerikaanse federale wet betreffende de bescherming van gezondheidsinformatie).

      HealthKit. Als een geregistreerde gebruiker expliciet instemt, mag Runtastic de gegevens van genoemde geregistreerde gebruiker die zijn verkregen via het HealthKit framework, delen met derden voor medisch onderzoek.

    3. Diensten die u mag gebruiken. Via Runtastic kunt u gebruikmaken van diensten van derden. Zo kunt u bijvoorbeeld andere accounts koppelen aan uw Runtastic-profiel of uw activiteiten delen met vrienden.

      Gezondheids- en fitnessdiensten. Runtastic stuurt uw informatie door naar andere gezondheids- en fitnessdiensten zoals Apple HealthKit, Google Fit of MyFitnessPal, maar uitsluitend als u expliciet instemt met de overdracht als u zich aanmeldt voor dergelijke diensten.

      Sociale netwerken en berichtdiensten. U kunt ervoor kiezen om voltooide activiteiten te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp, Telegram of een andere berichtdienst die u mogelijk gebruikt op uw mobiele apparaat. Houd er rekening mee dat we geen invloed hebben op of kennis hebben van de reikwijdte en het verdere gebruik van de gegevens door de respectieve berichtdienst en we kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor het gebruik van uw gegevens door de respectieve berichtaanbieder. Raadpleeg het respectieve privacybeleid van de berichtdienst voor meer informatie.

    4. Dienstverleners

      Dienstverleners. We delen uw informatie met anderen, die ons helpen onze producten te leveren en te verbeteren (bijv. onderhoud, analyse, audit, betalingen, fraudedetectie, marketing en ontwikkeling). Dienstverleners hebben toegang tot uw informatie als redelijkerwijs noodzakelijk om deze taken namens ons uit te voeren en zijn verplicht deze niet openbaar te maken of voor andere doeleinden te gebruiken. We gebruiken verwerkers zoals Adjust, Google, Facebook, Amazon Web Services, Inc., Emarsys eMarketing Systems AG, Pushwoosh, Inc., NewRelic, Inc., Apptimize, Inc. of Zendesk, Inc.

    5. adidas

      We delen persoonsgegevens (categorieën van persoonsgegevens (zie hier):

      • Activiteitsgegevens
      • Gedrags- en profielgegevens
      • Communitygegevens
      • Contactgegevens
      • Creators Club-gegevens (alleen voor leden van het adidas-lidmaatschapsprogramma)
      • Apparaatgegevens
      • Identiteitsgegevens
      • Locatiegegevens
      • Gegevens over voorkeuren
      • Aankoopgegevens
      • Maatgegevens
      • Gegevens op sociale media

      voor de beschreven doelen (zie 4. Waarom we gegevens verwerken) met de volgende gegevensbeheerders (categorieën van ontvangers):

      • adidas-gegevensbeheerders: adidas AG is een gezamenlijke beheerder voor alle locaties met de lokale verkoopentiteit van adidas (zie hier).

  6. Hoelang we gegevens bewaren
    1. Bewaarperiode. We moeten uw gegevens bewaren zolang u een account bij ons hebt. Als u een gebruiker binnen de EU bent en u stopt met het gebruik van onze diensten zonder uw gegevens te laten verwijderen, bewaren we deze gedurende 25 maanden na uw laatste interactie met Runtastic of een adidas-touchpoint. Na die periode slaan we alleen gegevens op als dit wettelijk noodzakelijk (vanwege garantie, beperking of bewaartermijnen) of anderszins vereist is.

    2. Verwijdering van account. Als u besluit uw account te verwijderen, zullen alle gegevens die Runtastic en adidas van u hebben, worden verwijderd, met de volgende uitzonderingen:

      • Alle door u openbaar gemaakte gegevens (bijv. routes, opmerkingen over de sportactiviteiten van andere geregistreerde gebruikers, worden geanonimiseerd, d.w.z. het zal duidelijk worden gemaakt dat dergelijke gegevens door een verwijderde gebruiker zijn verstrekt).
      • Gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van contractuele verplichtingen of naleving van wettelijke bewaarverplichtingen van Runtastic worden niet verwijderd, maar tot een minimum beperkt.

      Een verwijderingsverzoek heeft geen invloed op gegevens als de opslag wettelijk noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor boekhoudkundige doeleinden.

  7. Welke rechten u heeft
    1. Uw rechten uitoefenen. Om uw rechten zoals gedefinieerd in paragrafen 7.2 tot 7.8 uit te oefenen, stuurt u een verzoek per e-mail naar het e-mailadres of per post naar ons postadres.

    2. Toestemming intrekken. U kunt uw toestemming - in die gevallen waarin toestemming voor verwerking noodzakelijk is - voor toekomstige gegevensverwerking te allen tijde intrekken. Dit heeft echter geen invloed op de rechtmatigheid van gegevensverwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking. In bepaalde gevallen kunnen we uw informatie blijven verwerken nadat u uw toestemming hebt ingetrokken, als we een andere wettelijke basis hebben om dit te doen of als uw intrekking van toestemming beperkt was tot bepaalde verwerkingsactiviteiten.

    3. Recht op toegang. U hebt het recht om (i) bevestiging te krijgen of uw gegevens al dan niet door ons worden verwerkt en, indien dit het geval is, (ii) meer specifieke informatie over de gegevens. De meer specifieke gegevens bevatten onder meer verwerkingsdoeleinden, gegevenscategorieën, potentiële ontvangers of de duur van opslag.

    4. Recht op rectificatie. U hebt het recht om van ons de rectificatie van onjuiste gegevens over u te verkrijgen. In het geval dat de door ons verwerkte gegevens niet correct zijn, zullen we deze zonder onnodige vertraging corrigeren en u informeren over deze rectificatie. Houd er rekening mee dat (i) u veel van uw informatie in de instellingen kunt corrigeren en (ii) het technisch niet mogelijk is om alle soorten gegevens in ons product te corrigeren.

    5. Recht op wissen van gegevens. U heeft het recht om gegevens die wij van u bewaren, te wissen. Als u besluit dit te doen, ga dan naar uw accountinstellingen op de website en verwijder uw account daar. Als dit niet lukt, neem dan contact met ons op via het e-mailadres. Als veiligheidsmaatregel sturen we u een e-mail om deze verwijdering te bevestigen. Na deze bevestiging zullen we uw gegevens wissen. Houd er rekening mee dat er mogelijk nog gegevens op uw telefoon zijn opgeslagen nadat uw account is verwijderd.

    6. Recht op beperking van verwerking. U hebt het recht om een beperking van de verwerking van uw gegevens van ons te verkrijgen in de volgende gevallen:

      • als u een aanvraag doet overeenkomstig par. 7.4, indien u daarom verzoekt;
      • als u van mening bent dat de verwerking van uw gegevens onwettig is, maar als u tegen het wissen van gegevens bent;
      • als u nog steeds de gegevens nodig hebt voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van juridische claims; of
      • als u bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking overeenkomstig par. 7.8.
    7. Recht op gegevensportabiliteit. U hebt het recht om (i) een kopie van uw gegevens te ontvangen in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat en (ii) die gegevens zonder hinder van ons naar een andere beheerder te verzenden. U kunt een kopie van uw gegevens downloaden in uw accountinstellingen op de website.

    8. Recht van bezwaar. U hebt het recht om op elk moment bezwaar te maken tegen de verwerking van gegevens waarvoor onze legitieme belangen de wettelijke basis vormen, inclusief profilering op basis van die bepalingen. U hebt ook het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van gegevens voor direct-marketingdoeleinden.

    9. Recht om een klacht in te dienen. U hebt het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale toezichthoudende autoriteit, als u denkt dat de verwerking van gegevens in strijd is met de toepasselijke wetgeving.

  8. Overige belangrijke informatie
    1. Juridische grondslagen. Gegevensbeschermingswetten bepalen dat we uw gegevens alleen mogen verzamelen en verwerken als we een juridische grondslag hebben voor de verwerking. De rechtmatigheid van gegevensverwerking vloeit voort uit:

      • uw (expliciete) toestemming in gevallen waarin u (expliciete) toestemming hebt gegeven voor de verwerking;
      • de noodzaak voor de uitvoering van uw gebruikerscontract, bv. als gegevens nodig zijn voor een bevredigend gebruik van het product; of
      • legitieme belangen nagestreefd door Runtastic of derden bv. ons gebruik van cookies, plug-ins of gerichte advertenties.

      Onze legitieme belangen omvatten het beschermen van u, Runtastic, of anderen tegen beveiligingsbedreigingen of fraude, het naleven van alle toepasselijke wetten, het beheren en verbeteren van ons bedrijf (bijv. klantenservice, rapportage) inclusief mogelijke zakelijke transacties (bijv. M&A), zodat gebruikers hun activiteiten kunnen delen en verbinding kunnen maken via hun fitnesservaringen, en alle fitness- en gezondheidsgerelateerde meningen kunnen uiten.

    2. Veiligheidsmaatregelen. We zetten ons volledig in om uw gegevens te beschermen en toepasselijke technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen te implementeren om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde of onwettige verwerking en onopzettelijk verlies, vernietiging of schade. Deze veiligheidsmaatregelen worden voortdurend herzien om te voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen.

    3. Wat doet Runtastic wanneer we uw persoonsgegevens buiten de EU/EER overdragen? Afhankelijk van de verwerking van persoonsgegevens, worden uw persoonsgegevens met verschillende 'categorieën ontvangers' gedeeld. Wanneer de ontvanger zich buiten de EU/EER bevindt, hebben we de vereiste maatregelen geïmplementeerd, zoals het ondertekenen van de standaard contractbepalingen van de EU die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie of het selecteren van leveranciers die het EU-VS-privacyschildkader certificeren en naleven.

  9. Wijzigingen in dit privacybeleid
    1. Algemeen. We evalueren het privacybeleid periodiek en werken deze regelmatig bij om eventuele wijzigingen weer te geven die voortvloeien uit onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten. U kunt de datum van de privacyverklaring altijd controleren om erachter te komen wanneer we voor het laatst wijzigingen hebben doorgevoerd. We zullen u informeren wanneer we belangrijke wijzigingen aanbrengen waarvan u op de hoogte moet zijn.

    2. Laatst bijgewerkt. Dit Privacybeleid is voor het laatst aangepast op 25 Sep, 2019.

  10. Vragen en klachten
    Neem contact op met de klantenservice: Pagina's algemene hulp Pagina's AVG-hulp
    dataprotection@runtastic.com runtastic GmbH Pluskaufstraße 7 4061 Pasching Oostenrijk
    Oostenrijkse gegevensbeschermingsautoriteit Österreichische Datenschutzbehörde dsb@dsb.gv.at +43 (0) 1 52152 2550 Barichgasse 40-42 1030 Wenen Oostenrijk https://www.dsb.gv.at/kontakt